Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η ΚΥΡΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ TO REUTERS ΚΑΙ ΟΙ "ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ"



Η κυρα - Κατερίνα (Καρούση) είναι καρκινοπαθής και ζει με τον άντρα της, στο κέντρο της Αθήνας. Με 700 ευρώ συνολικά το μήνα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα (ήδη περιορισμένα) έξοδά τους. Και σα να μην έφτανε αυτό, έχουν ν' αντιμετωπίσουν καθημερινά οπλισμένες συμμορίες λαθρομεταναστών εγκληματιών, που σφάζουν ακόμα και για 5 ευρώ. Όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι του αποκλεισμένου κέντρου, ζήτησαν βοήθεια από την Πολιτεία. Εκείνη αδιαφόρησε.

 Μοναδικό τους στήριγμα, μια "συμμορία" - όπως την παρουσιάζουν τα "ελληνικά" Μμε - νεαρών παιδιών με μαύρες μπλούζες: Οι Χρυσαυγίτες. Ο φωτορεπόρτερ του Reuters (και όχι τα εγχώρια δημοσιογραφικά ανδρείκελα), τους ακολουθεί εδώ και μέρες στις δράσεις του στις γειτονιές της Αθήνας. Κάποια στιγμή, ο φακός αμείλικτα εστιάζει στο δράμα της κυρίας Κατερίνας. Με δάκρυα στα μάτια, υποδέχεται τους Χρυσαυγίτες. Της φέρνουν κούτες ολόκληρες με τρόφιμα στο σπίτι της, μιας κι εκείνη φοβάται να ξεμυτίσει απ' αυτό για να μην την ληστέψουν αλλοδαποί.

Πρώην ψηφοφόρος του Πασοκ, έχει ακούσει τα χειρότερα λόγια γι' αυτούς τους νεαρούς: Νεοναζί, μαχαιροβγάλτες, τραμπούκους, ανθρωποφάγους κλπ. Κι όμως, εκείνοι την βοηθούν: Ούτε οι όψιμοι "μεταναστοφάγοι" της...δεξιάς του Πάκη Παυλόπουλου, ούτε οι ανθέλληνες αριστεροί της λαθρολαγνείας, του χάους και του ψευτοανθρωπισμού. Εκείνοι, καθισμένοι στις βιλάρες τους κάπου στα βόρεια, απλά γελάνε με τον βουβό πόνο όσων έχουν την ατυχία να μένουν στο κέντρο της ιστορικότερης πόλης του κόσμου.

Λίγες μέρες πριν τις Εκλογές, με κροκοδείλια δάκρυα και "ακραίες" δηλώσεις, προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο και την ελπίδα αυτών των φοβισμένων ανθρώπων. Τους θεωρούν ηλίθιους και πρόβατα. Όχι όμως! Πλέον, κανείς δεν μπορεί να παίξει με τον πόνο τους για τις χαμένες γειτονιές τους. Ούτε να διασκεδάσει τον τρόμο που ζουν καθημερινά από τα στίφη λαθρεποίκων που τους σκοτώνουν, τους ληστεύουν, τους βιάζουν. Στις Εκλογές θα κάνουν αυτό που πρέπει, επιβραβεύοντας εκείνους που στέκονται δίπλα τους εδώ και χρόνια, τιμωρώντας όσους τους κορόιδεψαν και τους πρόδωσαν. Τα δάκρυα στέρεψαν στα φοβισμένα πρόσωπα των ΕΛΛΗΝΩΝ. Τα κορόιδα τελείωσαν.

hellas-orthodoxy.blogspot.com
 
 enwtheite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου