Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Η κατά Σύριζα άποψη για Δημοκρατία και... σάτυρα



Εμετρήθην, εζυγίσθην και ευρέθην αγενής

Χθες, το ιστολόγιο Σερμύλη δέχθηκε μια πρωτοφανή επίθεση, αφορμή της οποίας στάθηκε το φωτομοντάζ πάνω σε προεκλογικό υλικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψηφιακή επεξεργασία (μοντάζ) του ψηφοδελτίου έγινε με σαρκαστική διάθεση, και μοναδικό στόχο είχε την πολιτική σάτιρα (πετυχημένη ή μη). Στην Χαλκιδική όμως, η σάτιρα απαγορεύεται δια ροπάλου.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση της μονταρισμένης φωτογραφίας, δέχθηκα μήνυμα από υπεύθυνο διαφημιστικής εταιρίας, ο οποίος, επικαλούμενος το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, ζητούσε την άμεση απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας.

Σαφώς, και τα περί πνευματικής ιδιοκτησίας ήταν απλά το πρόσχημα. Το επιβεβαιώνει άλλωστε περίτρανα σε σχόλιο του, στο blog Ρεσπέντζα, ο κ. Σακκάς, είς εκ των πέντε υποψηφίων του Σύριζα. Η αλήθεια είναι πως η φωτογραφία λογοκρίθηκε επειδή ο κομματικός μηχανισμός του Σύριζα την βρήκε κακόγουστη!

Δεν μου προξενεί εντύπωση η στάση του Σύριζα. Η περιθωριακή και απολιθωμένη Αριστερά πορευόταν πάντοτε με ιδεολογική τύφλωση, αγκυλωμένη σε αναχρονιστικά ιδεολογήματα και απολυταρχικές μεθόδους. Στην χώρα μας η Αριστερά αγιοποιήθηκε και ως εκ τούτου απολαμβάνει μια ιδιότυπη ιδεολογική ασυλία. Αφού λοιπόν ο Σύριζα κατέχει de facto το αλάθητο, ως άλλος Πάπας δηλαδή, και μονοπωλεί την ηθική, δεν θα μπορούσε να εναντιωθεί στην φύση του. Ενήργησε λοιπόν κατά φύσην. Το παράδοξο θα ήταν να μην είχε λογοκρίνει το φωτομοντάζ.
Συνεπώς, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γνωρίζοντας πως η Αριστερά ακολουθεί πιστά τα χνάρια των συντρόφων, Μάο Τσε Τούνγκ και Κιμ Γιόνγκ Ιλ. Εξάλλου ο πρωτεργάτης της Προόδου, κ. Αλέξης Τσίπρας, είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την διαχρονική σκέψη του Μάο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα καλές τις προθέσεις του μεγάλου ηγέτη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 40 εκατομμύριων Κινέζων!! λάχιστη" απώλεια μεν, απαραίτητη δε, για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού!

 kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου