Κυριακή 22 Απριλίου 2012

πλήθος υποσχέσεων αλλά…ποιος τους πιστεύει;


Πλήθος υποσχέσεων, με κάθε είδους φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και ανάπτυξη, από τον Αντώνη Σαμαρά.
Τα "έδωσε όλα", όσα μπορούσε τουλάχιστον κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας σήμερα στο Ζάππειο το πρόγραμμα της παράταξης με πλήθος φοροαπαλλαγών, σε ακίνητα, μισθωτούς, επιχειρήσεις, ΦΠΑ και εξαγγέλοντας παράλληλα, ότι στις επόμενες έξι εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια: (1) Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα, (2) Ένα φορολογικό νομοσχέδιο για "πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα", (3) Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών (4), Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη "για να ξεκολλήσει η Οικονομία", όπως είπε...
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους» με ισοδύναμα μέτρα. Τέτοια είναι "η αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ και η μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ", είπε. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν είπε αν η τρόικα και οι δανειστές συμφωνούν με αυτό το πρόγραμμα ή με αυτά που τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν δεσμευθεί ψηφίζοντας άλλωστε επακριβώς πλήθος δεσμεύσεων, δανειακών συμβάσεων και νόμων στη Βουλή, με το δεύτερο μνημόνιο. Επίσης δεν ξεκαθάρισε πως ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά χωρίς συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ όπως επέμεινε, αφού τα ποσοστά της Νεας Δημοκρατίας, σαφώς και δεν επαρκούν. Για τους δανειολήπτες υποσχέθηκε άμεση ανακούφιση με το ότι δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους !!! Είπε ότι οι ομολογιούχοι που έχασαν από το κούρεμα των ομολόγων πρέπει να αποζημιωθούν. Υποσχέθηκε και φθηνά δάνεια με επιδοτήσεις, μόλις υπάρξει ρευτσότητα... Ως προς το πού θα βρεθούν τα (14 δις ευρώ για την πρώτη διετία και συνολικά 25 δις ευρώ τα επόμενα χρόνια) περικοπών που θα χρειαστούν, είπε ότι αυτά θα προέλθουν κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει παντού και δεσμεύτηκε "να κάνω τα πάντα", ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά. "Όχι ξανά μείωση μισθών, όχι νέοι φόροι, όχι νέα οριζόντια περικοπή στις συντάξεις, αλλά μείωση των απίστευτων σπαταλών του κράτους", είπε. Η εντύπωση όμως παρέμεινε ότι έχουν δοθεί πολλές υποσχέσεις που δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους και ότι όλα αυτά είναι αντιφατικά..
Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων, αρχής γενομένης με τη μείωση του φορολογικών συντελεστών των Νομικών Προσώπων στο 15%, καθώς και φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, αύξηση των ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν επιμελητηριακή πολιτική για τις εξαγωγές. Προανήγγειλε φόρο νομιμοποίησης αυθαιρέτων υποσχόμενος οριστική "τακτοποίηση" αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό ώστε να είναι απόλυτα σύννομο και αντικατάσταση του λεγόμενου "χαρατσιού" με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ, καθώς και μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για διαρθρωτικές αλλαγές όπως χτύπημα της γραφειοκρατίας, μικρή κυβέρνηση 15 υπουργείων με στόχο τα 10 στην τετραετία, συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου και αξιοποίηση των καλύτερων Ελλήνων. Επίσης, μίλησε για έναν έκτακτο μηχανισμό από ειδικούς, που θα παρακολουθεί τι προχωράει και τι όχι με απευθείας λογοδοσία στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς και fast track για όλες τις σημαντικές επενδύσεις, με ειδική Υπηρεσία απεμπλοκής επενδύσεων.  Ως προς το θέμα της μείωσης των τιμών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι πρώτος στόχος είναι να μικρύνουμε το χάος ανάμεσα στις τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι. "Θα εγκαινιάσουμε τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και την ηλεκτρονική αγορά τους. Θα κάνουμε το αγρότη και τον κτηνοτρόφο επαγγελματία και επιχειρηματία. Με έμφαση στους κατ' αποκλειστικότητα αγρότες", είπε.
 
 defencenet
epanastasilae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου