Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Κύκκου: «Σύντομα να τελέσουμε Θ. Λειτουργία στα σκλαβωμένα εδάφη μας»



kikkou1

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πλήθος πιστών, συνέρρευσαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής Κύκκου, για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου και το Άγιο Πάσχα.

Με πασχαλινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και με κατάνυξη τελέστηκε, τόσο η Αναστάσιμη Ακολουθία, χθες το βράδυ, όσο και ο εσπερινός της Αγάπης, σήμερα το πρωί, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρου και συμπαραστατούμενου από τους πατέρες της Μονής.

Ο Πανιερώτατος κατήλθε από το Ηγουμενείο και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκε στον καθολικό της Μονής, όπου περίμεναν εκατοντάδες προσκυνητών για να ευχηθούν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν την ευλογία του.


Κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού ανεγνώσθη, κατά την παράδοση, σε διάφορες γλώσσες, το Ευαγγέλιο της Αγάπης και ακολούθησε η Πασχαλινή Λιτανεία γύρω από τον ναό.

Στην συνέχεια και πάλιν εν πομπή ανήλθαν στο ηγουμενείο, όπου ο Μητροπολίτης Κύκκου δέχθηκε τις ευχές του λαού και τσούγκρισαν τα πασχαλινά τους αυγά ευχόμενοι αλλήλοις το «Χριστός Ανέστη».

Απευθυνόμενος προς το λαό, ο Πανιερώτατος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Την Μεγάλη Παρασκευή διαδέχθηκε η σημερινή χαρμόσυνη, πασχαλινή ημέρα. Τον Γολγοθά πάντοτε διαδέχεται η Ανάσταση. Δεν πρέπει επομένως ποτέ να απελπιζόμαστε. Πάντοτε να ελπίζουμε στον Θεό και να ευχόμεθα να είναι η τελευταία χρονιά που τελούμε την ανάσταση μόνο στις ελεύθερες περιοχές.

Σύντομα, του χρόνιου, εύχομαι να τελέσουμε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εκεί στα σκλαβωμένα σήμερα εδάφη μας και στους βεβηλωμένους και ερειπωμένους ναούς και μοναστήρια μας», κατέληξε.

kikkou3

Kikou2

kikou5

romfea.gr

 

http://enwtheite.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου