Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πετσοκόβουν τους μισθούς, «ανοίγουν» τις απολύσεις


Πετσοκόβουν τους μισθούς, «ανοίγουν» τις απολύσεις
Τι προβλέπει το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ που θα πάρει η νέα κυβέρνηση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου θα οριστικοποιηθούν οι προτάσεις για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης του μηνός.
Ποιος είναι αυτός; Η διασφάλιση περίπου 11,5 δις ευρώ, κατά την κρίσιμη διετία 2013 – 2014, η οποία θεωρείται και είναι η κρισιμότερη του Μνημονίου 2. Ο υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης, μάλιστα, όταν θα πάει να αναλάβει τα επόμενα καθήκοντα του, θα βρει επάνω στο γραφείο του και την σχετική έκθεση του ΚΕΠΕ, που θα του έχει αφήσει παρακαταθήκη ο απερχόμενος κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Το σχετικό κείμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην τελική φάση της επεξεργασίας του και θα παραδοθεί στον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου ενδεχομένως και πριν από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σημαντικές εκπλήξεις, ως προς το περιεχόμενο του, πάντως, δεν θα προβλέπει.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περικοπές στις δαπάνες, οι οποίες θα προέλθουν κυρίως από νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και ενδεχομένως συντάξεις, ενώ μεγάλο «μαχαίρι» προβλέπεται στους οργανισμούς του δημοσίου, όπου θα αρχίσουν να μπαίνουν τα πρώτα λουκέτα.
Ο στόχος είναι δι αυτού του τρόπου να ξεκινήσει και η διαδικασία της μείωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Έκπληξη, ενδεχομένως, θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι παρεμβάσεις και μάλιστα σημαντικές, αναμένονται και στο κομμάτι τωνΟργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δεν βρίσκονταν αρχικά στις προτεραιότητες. Φαίνεται όμως ότι πέρασαν, οπότε το κεφάλαιο αυτό αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τώρα, καθώς, πέραν όλων των άλλων εκτιμάται ότι θα προκαλέσει και πολύ μεγάλες αντιδράσεις.
 
newsbomb.gr
http://logia-tou-aera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου