Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΨΗΦΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ


Στην πατρίδα μας πια, περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η πολιτική βλακεία, η οποία εκφράζεται από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που είναι παρακμασμένα, εξευτελισμένα και ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική. Για τον λόγο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών ακραίων φαινομένων, όπως η προχθεσινή αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων και για την οποία αυτοκτονία υπάρχουν βεβαίως, ηθικοί αυτουργοί που όλοι γνωρίζουμε και τους οποίους κατέδειξε ο συμπολίτης μας με το ιδιόχειρο σημείωμά του. Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες στην «Εθνική κατάθλιψη», όπως πομπωδώς δηλώνει ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς.
Μεταξύ αυτών των προσώπων, θεωρώ, πως είναι και ο βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή), που, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες, επενδύει στην τρομοκρατία της έκφρασης, προκειμένου να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, ο κ. Χατζηδάκης συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 σε τηλεοπτική εκπομπή της κ. Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ και ως κύριος εκφραστής και υποστηρικτής των μνημονίων που εξαθλίωσαν τον λαό μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων τραγικών και συνάμα γραφικών: «…εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα…».
Παρ΄ότι εκείνη τη στιγμή, από όσα άκουγα, ο εκνευρισμός μου περίσσευε, εν τούτοις μου επετράπη να θυμηθώ, πως ο κ. Χατζηδάκης εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο. Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία». Παρακάτω, παραθέτω την επιστολή μου που δημοσιεύθηκε από τον διαδικτυακό ιστότοπο «antinews» και μετέπειτα από πάρα πολλά άλλα blogs, όπου διατύπωνα τις απορίες μου, με τίτλο: Με ποιόν είναι στην ίδια ΜΚΟ ο Αλαβάνος;
Από factorx στις 28/01/2011
Αγαπητό Antinews , σε χθεσινή σου ανάρτηση , παρουσίαζες την σκληρή απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ ( ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας ), στην δήλωση του κ. Αλαβάνου για την κατάργηση του ασύλου ( δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως …ο κ. Σαμαράς ). Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος , μετά την είσοδό του στην Νομική σχολή των Αθηνών, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους λαθρομετανάστες , χρησιμοποίησε και την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΜΚΟ , Ελληνικό καραβάνι αλληλεγγύης. Πόσοι όμως γνωρίζουν, πως τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι , οι κ.κ. Αυγερινός Παρασκευάς και Κωστής Χατζηδάκης ( συνημμένο link ); Ο τομεάρχης λοιπόν, της πολιτικής ευθύνης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου; Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που, όπως φαίνεται, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις και απόψεις; Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Επιτρέψτε μου να θεωρήσω, πως η συνύπαρξη των παραπάνω προσώπων στην συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αποστόλου Παναγιώτης
Το παραπάνω δημοσίευμα στο «antinews» γνωρίζω, πως είχε ενοχλήσει βαθύτατα τον κ. Χατζηδάκη. Γιατί λοιπόν, αφού ενοχλήθηκε, δεν έθεσε αμέσως την παραίτησή του από αυτή την ΜΚΟ που προστατεύει τους λαθρομετανάστες; Γιατί δεν απαίτησε την παραίτησή του ο κ. Σαμαράς; Τι τελικά είναι αυτό που ενώνει ένα νεοφιλελεύθερο, ένα «σοσιαλιστή» και ένα διεθνιστή με την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ΜΚΟ;
Όμως, ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί τους οποίους υπερασπίσθηκε μετά μανίας ο κ. Αλαβάνος; Την απάντηση την είχε δώσει λίγους μήνες μετά (21/8/2011) δημοσίευμα της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα»: «Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο μέγαρο “Υπατία” συνελήφθησαν για διαρρήξεις και κλοπές! Πρόκειται για δυο Αλγερινούς που είχαν γίνει πραγματικός πονοκέφαλος για τους κατοίκους της πόλης, αφού είχαν “ρημάξει” 34 αυτοκίνητα στην περιοχή! Οι δράστες ηλικίας 26 και 24 χρόνων, που ήταν οπλισμένοι και με ένα ειδικό μηχάνημα taser το οποίο προκαλεί ηλεκτροσόκ ώστε να εξουδετερώσουν όποιον προσπαθούσε να τους εμποδίσει, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Χανίων μετά από πολυήμερες έρευνες. Κατά την προανάκριση ομολόγησαν 34 κλοπές που είχαν κάνει από αυτοκίνητα, των οποίων έσπαζαν τα παρμπρίζ και άρπαζαν από μέσα ότι έβρισκαν. Στις 20 Ιουλίου, άλλοι τέσσερεις αλλοδαποί που συμμετείχαν στην κατάληψη της Νομικής και φιλοξενήθηκαν στην “Υπατία” είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έχοντας στις βαλίτσες τους κλεμμένα αντικείμενα! Οι τέσσερεις Μαροκινοί ηλικίας 26,27,29 και 36 χρόνων επρόκειτο να ταξιδεύσουν στην Τυνησία καθώς ήταν κάτοχοι αποφάσεων του Τμήματος Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για αναβολή της απομάκρυνσής τους από τη χώρα!». http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=140822
Παρακολουθείστε όμως, ταυτόχρονα τι αναφέρει με ανάρτησή του στις 24 Ιανουαρίου 2012, για να ολοκληρώσετε τα συμπεράσματά σας, ο διαδικτυακός ιστότοπος «Δίκτυο», που ξεχειλίζει από λαθρομεταναστευτική λαγνεία για την επέτειο της κατάληψης της Νομικής Σχολής:

Ένας χρόνος από την απεργία πείνας των 300 - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Υποβλήθηκε από diktio την 24 Ιανουάριος, 2012 - 20:22. 
«Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας που ξεκινήσαμε στις 25 Γενάρη 2011, ο αγώνας μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά και δικαιώματα συνεχίζεται. Είναι ένας αγώνας κοινός όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν σε όλο και σκληρότερες συνθήκες. Όλων εκείνων που χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο τις συνέπειες κρίσης, αλλά και την ραγδαία ανάπτυξη του ρατσισμού, τις φασιστικές συμμορίες και τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας. Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη. Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς… Το κίνημα αλληλεγγύης, που πέρσι άγγιξε πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας και ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, είναι ο μόνος δρόμος για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις του αγώνα μας. Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας που ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη θα συνεχιστεί μέχρι τόσο εμείς όσο και κάθε μετανάστης που ζει σ' αυτή τη χώρα να αποκτήσει αυτονόητα δικαιώματα. Την ώρα που κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νέος και συνταξιούχος πλήττεται από τα μνημόνια, τις απολύσεις και τα χαράτσια, ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε ντόπιο και μετανάστη που αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό, πρώην απεργοί πείνας μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης που τότε μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν, σας καλούμε: - Την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Β. Σοφίας 15, με βασικό αίτημα τη χορήγηση άδειας εργασίας στους πρώην απεργούς πείνας μετανάστες και σε όλους και όλες τους μετανάστες και πρόσφυγες. Πρωτοβουλία μεταναστών εργατών πρώην απεργών πείνας και οργανώσεων αλληλεγγύης».
Στην Ελλάδα μας λοιπόν, του 2012, διερωτώμαι, εάν οι Έλληνες πολίτες έχουν τελικά δικαιώματα μέσα στην ίδια την πατρίδα τους. Γιατί, θεωρώ, πως δεν έχουν, από τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της Unisef μιλούν για μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλων που ζουν στα όρια της φτώχειας και υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία τους, που τα επίσημα στοιχεία της Eurostat μιλούν για πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους (οι περισσότεροι νέοι ως τριάντα ετών), την ώρα που η δυστυχία των Ελλήνων έχει χτυπήσει κόκκινο και στοιβάζονται στις ουρές για ένα δωρεάν συσσίτιο. Αυτή την ίδια ώρα, οι πολιτικοί μας δεν χάνουν την ευκαιρία για να δείξουν την λαθρομεταναστευτική τους λαγνεία και την απέχθειά τους προς τους Έλληνες. Γιατί, πως είναι δυνατόν να εκλάβω αλλιώς την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θέλει να δημιουργήσει τριάντα «κέντρα φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» σε δέκα περιφέρειες της χώρας; Για ποιο λόγο θέλει να μεταφέρει τριάντα βραδυφλεγείς βόμβες στην περιφέρεια της πατρίδος μας;
Συνεπώς, τούτη την ύστατη ώρα, που οι πολιτικοί μας δείχνουν αμετανόητοι, καλείται ο Ελληνικός λαός να μη χαραμίσει την ψήφο του μπροστά στα παχιά λόγια των αρχηγών των μνημονίων. Ας αναλογισθεί, επιτέλους, πως δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν πια, άλλα περιθώρια λανθασμένης επιλογής. Πρέπει και επιβάλλεται να τιμωρήσει τα μνημονιακά κόμματα. Είναι στη δυνατότητά του, δια της ψήφου του να ανατρέψει τις δανειακές συμβάσεις που τον εξαθλιώνουν και τον κάνουν κάτοικο σε μια υποδουλωμένη χώρα και να ελευθερώσει την πατρίδα μας από την μέγγενη της λαθρομετανάστευσης.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου