Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Τσάμηδες, Μπερίσα και ΣΙΑ «βασανίζουν» τα παιδιά της Χειμάρρας [φωτογραφίες ΣΟΚ]

για όσους χαρακτήρισαν "υπερβολή" τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια των κατεδαφίσεων.

Οι μπουλντόζες δεν άφησαν μόνο χαλάσματα στο διάβα τους..

Μανώλης Ζώτος
Μανώλης Ζώτος
Μιχάλης Μπρίγκος
Μιχάλης Μπρίγκος
Την Τετάρτη 18 Απριλίου, ο Μανώλης Ζώτος ήταν στα Λάμανα μαζί με την σύζυγό όπου απ' τον δρόμο παρακολουθούσε τις κατεδαφίσεις μαζί με άλλους Χιμαραίους. Ξαφνικά μια ομάδα αστυνομικών του INUK κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και με απειλητικό ύφος τους είπε να φύγουν. Το θύμα κατευθύνθηκε αντίθετα απ' την πορεία που του υπέδειξαν με σκοπό να πάει να πάρει το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο παραπάνω. Αυτό ήταν αρκετό για να του ορμήξουν 10 αστυνομικοί και να αρχίσουν να τον χτυπούν ασταμάτητα κυρίως στο κεφάλι. Ο ιατρός που τον εξέτασε είπε πως εκτός απ' τα χτυπήματα στο κεφάλι είχε δεχθεί και πλαστική σφαίρα στο πόδι. Όλα αυτά μπροστά στην γυναίκα του και στους ανήμπορους να αντιδράσουν συγχωριανούς του.
Βίσης Μπολάνος
Βίσης Μπολάνος
Ο Μιχάλης Μπρίγκος, ο Βίσης Μπολάνος, ο Πέτρος Νεράντζης και κάποιοι άλλοι ξυλοκοπήθηκαν στα γεγονότα των Δρυμάδων την Πέμπτη 19-4. Βρέθηκαν στο ξενοδοχείο του Ηλία Στραμάρκου (και αυτός ξυλοκοπήθηκε) διότι είχαν υποψίες πως παρά το γεγονός ότι το κτίριο είναι νόμιμο, θα επιχειρήσουν να κάνουν ζημιές όπως και έγινε. Οι νταήδες του INUK όρμηξαν μέσα στο ξενοδοχείο και δίχως να πουν η να ακούσουν κουβέντα άρχισαν να ξυλοκοπούν όσους βρίσκονταν εκεί. Ένα απ' τα θύματα αμύνθηκε των χτυπημάτων με αποτέλεσμα ένα απ' τα ανεγκέφαλα "όργανα" που δέχθηκε χτύπημα να οπλίσει το περίστροφό του και να προσπαθεί να τον σημαδέψει. Οι υπόλοιποι τον καθυστέρησαν με σκοπό ο Χιμαραίος να προλάβει να το βάλει στα πόδια όπως και έγινε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.
Πέτρος Νεράντζης
Πέτρος Νεράντζης
Μάρτυρας του περιστατικού ήταν κάποιος άλλος κάτοικος Δρυμάδων ο οποίος δίχως να εμπλακεί βρέθηκε στο στόχαστρο των αστυνομικών που κατευθύνθηκαν απειλητικά προς το μέρος του. Την φόρα των αστυνομικών όμως έκοψε η Ελληνική ταυτότητα που επέδειξε ο Δρυμαδιώτης λέγοντας στα Αλβανικά πως εάν τον ακουμπήσουν θα τηλεφωνήσει στην Ελληνική πρεσβεία. Σαστισμένα τα τσιράκια του INUK ζήτησαν συγνώμη και απομακρύνθηκαν.
Ο δήμαρχος κ. Γκόρος δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις. Όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση του ξενοδοχείου του Στραμάρκου είπε πως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση διότι δεν είχε δώσει εντολή κατεδάφισης του. Πληροφορίες λένε πως απ' όταν άρχισαν οι κατεδαφίσεις ο κ. Γκόρος έχει αστυνομικές δυνάμεις έξω απ' τον σπίτι του για την φύλαξη του.
Ευχόμαστε σε όλους τους καλή και σύντομη ανάρρωση.
από: himara.gr/blog/
Σχόλιο: Μέχρι στιγμής σιωπή ιχθύος από το μειονοτικό MEGA-ΕΕΜΜ και τους "Έλληνες" των Αλβανικών κομμάτων (PD,PS,LSI)

http://borioipirotika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου