Κυριακή 8 Απριλίου 2012

" Εδώ και τώρα δώστε στον Ελληνικό λαό την χώρα που του ανήκει."

  

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Πάντοτε πίστευα και μέχρι σήμερα εξακολουθώ να πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η οικονομική εξαθλίωση της χώρας μας, αλλά η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση.

Η ψήφιση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων από την μειοδοτική Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και την αντισυνταγματική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, κατακερματίζει καθημερινά το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και...
δίνει την δυνατότητα της απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

 Όμως, μέσω της αθρόας και ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, δημιουργείται τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα καθώς αλλοιώνεται η πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας ενώ η Ελληνική κοινωνία προσπαθεί να ανταπεξέλθει από τις παρενέργειες που δημιουργεί στη ζωή των πολιτών της το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

 ​Αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση ποτέ και από καμία κυβέρνηση τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν αντιμετωπίστηκε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ενώ ταυτόχρονα υποδείχτηκε από όλες μια περίεργη ανοχή. Με αλλόφρονες και νεοταξικές πολιτικές, «άνοιξαν τα σύνορα» μετατρέποντας την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι και επέτρεψαν να εισέλθουν στην χώρα κάθε καρυδιάς καρύδι, χωρίς κριτήρια εισόδου.

 Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι πολιτικοί των κομμάτων τους αποκαλούσαν και τους αποδέχονταν ως «οικονομικούς μετανάστες» πιστεύοντας πως η είσοδός τους στη χώρα θα προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της οικονομίας μας, παραγνωρίζοντας τον ελλοχεύοντα κίνδυνο της πληθυσμιακής τους αύξησης.

 Έτσι, συνειδητά εθελοτυφλούσαν μπροστά στο καθημερινώς διογκούμενο πρόβλημα και σήμερα αυτό το τεράστιο Εθνικό  ζήτημα έχει φτάσει στην κορύφωσή του και σε όλους τους Έλληνες έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και φόβο που σαν θηλιά σφίγγει το λαιμό τους. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης μέσω των ανύπαρκτων ή αναποτελεσματικών πολιτικών αποφάσεων, όλων των κυβερνήσεων από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δημιούργησε την συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι τελικά είναι ξένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα αφού  καθημερινά βιώνουν πολεμικές καταστάσεις τύπου Λιβύης, Αφγανιστάν και Σομαλίας.

Επιπλέον, η άκρατη και ανεξέλεγκτη πορνεία γέννησε μεταδοτικές ασθένειες με ταχείς ρυθμούς εξάπλωσης, όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα, οι οποίες είχαν εξαλειφτεί από την πατρίδα μας, καθώς επίσης η εμφάνιση του ιού του έιτζ, που εμφανίζει πολλά κρούσματα λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων υγιεινής από πλευράς της πολιτείας.
Ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω έχουν υποβαθμίσει το πάλαι ποτέ υψηλό επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδος (συνοικία Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών, κέντρο της Αθήνας, Πάτρα και Ηγουμενίτσα), όπου ο όγκος των λαθρομεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλος και έχουν εξανεμίσει την αξία της γης τους.

​Μπροστά σ΄αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση, ο «νέος» Υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με την ανοχή και την σύμπραξη του κ. Αντώνη Σαμαρά, εξαγγέλλει την δημιουργία τριάντα «κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» στις δέκα περιφέρειες της χώρας, εκτός (πάλι καλά) από τις περιφέρειες των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους και της Κρήτης. Η χωρητικότητά τους θα είναι χιλίων λαθρομεταναστών το καθένα και θα δημιουργηθούν από εκταμιευμένα κονδύλια (250 εκατ.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Υπουργός επίσης, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους περιφερειάρχες να υποδείξουν εντός δεκαπέντε ημερών τους κατάλληλους χώρους όπου πληρούνται οι όροι δημιουργίας αυτών των καταυλισμών.

​Όλοι καταλαβαίνουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης ενεργεί υπό προεκλογική σκοπιμότητα, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό και πολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που οι πολίτες βιώνουν έντονα το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα.
Η «Χρυσή Αυγή», άλλωστε, σε εκείνες τις περιοχές καταγράφει διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά.  Επιπλέον, είναι πασιφανές πως δεν μπορεί με τέτοιες εξαγγελίες να δοθεί λύση στο πρόβλημα, από την στιγμή που αυτά τα κέντρα θα μπορούν να συγκεντρώσουν περί τους 30.000 παράνομους μετανάστες και οι λαθρομετανάστες κατά πρόσφατη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη είναι ένα εκατομμύριο.

Ποιον τελικά κοροϊδεύει ο ανεπαρκής και θρασύτατος Υπουργός Μη Προστασίας του πολίτη, ο οποίος κατά δήλωσή του, δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο το οποίο έδεσε πισθάγκωνα τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας; Η μη ύπαρξη μεταναστευτικής πολιτικής από το κόμμα του επί δεκαετίες και από την ΝΔ βεβαίως, που διέλυσαν το Ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας της Ελλάδος και το μετέτρεψαν σε Καμπούλ, θέλουν μέσω αυτής της αποφάσεως να διαλύσουν και την περιφέρεια της Ελλάδος.


 Ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταφέρει στην περιφέρεια της Ελλάδος τριάντα ωρολογιακές βόμβες που θα πρέπει να πυροδοτήσουν, οι εκλεγμένοι πρόσφατα από τον λαό Περιφερειάρχες και οι οποίοι εκλέχτηκαν για να υπηρετούν το συμφέρον του λαού και όχι να εξυπηρετούν τις μικροπολιτικές αντιλήψεις του κ. Χρυσοχοΐδη.

 Οι Περιφερειάρχες, εάν αποδεχτούν τις παράνομες μεθοδεύσεις χωρίς προγραμματισμό της πολιτείας, θα είναι υπόλογοι έναντι του λαού που τους ψήφησε, όπως πολύ σύντομα θα είναι υπόλογος ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγουρός που έχει ήδη αποδεχτεί την δημιουργία τέτοιου κέντρου στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμυγδαλέζας στις εγκαταστάσεις  της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πως όμως, φτάσαμε ως εδώ και ποιοι ουσιαστικά συνετέλεσαν στη διεύρυνση του δράματος που ζούμε όλοι σήμερα; 

 ​Τον Φεβρουάριο του 2003 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης (σήμερα Προστασίας του πολίτη), κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράφουν τον κοινοτικό κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ», χωρίς σοβαρές ασφαλιστικές δικλίδες, ο οποίος προβλέπει για την λαθρομετανάστευση, πως όποιος λαθρομετανάστης εισέλθει παράνομα σε Ευρωπαϊκή χώρα και συλληφθεί δεν θα επιστρέφει στην χώρα καταγωγής του αλλά στη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισήλθε πρώτα.

Με βάσει λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., το 90% των λαθρομεταναστών εισβάλλουν στον Ελλαδικό χώρο και ακολούθως μεταβαίνουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα όπου και συλλαμβάνονται. Τότε η χώρα αυτή εκτελώντας τον κοινοτικό κανονισμό, τους επιστρέφει στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα έγινε πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και μοιραία μετατράπηκε σε αποθήκη των παράνομων μεταναστών. Όσο δε, η χώρα εξακολουθεί να δεσμεύεται από την υπογραφή του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ», τόσο μεγαλύτερες και πολύπλευρες διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα στην Ελληνική κοινωνία που όπως προείπα, επί δεκαετίες στερείται μιας συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής.

 ​Προσέξτε όμως, το οξύμωρο όλης αυτής της υποθέσεως.
 Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που υπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος μέσω της κοινοτικής συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ», αυτός θεωρεί πως θα λύσει το πρόβλημα με την δημιουργία των «κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών».
 Είναι ποτέ δυνατόν αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα να θεωρούν πως έχουν βρει το φάρμακο ίασης της ασθένειας;

 Έτσι έδινε το έναυσμα σε όλους τους λαθρομετανάστες να εφορμήσουν κατά εκατοντάδες στην χώρα μας (100 χιλιάδες κάθε χρόνο). Έδινε το δικαίωμα στις χώρες των λαθρομεταναστών να διαφημίζουν ως χώρα της επαγγελίας για αυτούς την πατρίδα μας, αφού η ιθαγένεια, τους δινόταν πλέον, με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτή η ίδια η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο του 2011, φρόντισε  σε διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρεία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου να λάβει σειρά μέτρων που αφορούσαν την υποτιθέμενη αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.

Της συσκέψεως αυτής μετείχε και ο τότε Υπουργός Προστασίας του πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής. 
 Η κυβέρνηση του μνημονίου, μεταξύ άλλων αποφάσιζε, πως όσοι εκ των λαθρομεταναστών θέλουν οικιοθελώς να αποχωρήσουν από την χώρα μας, θα πριμοδοτούνται με τα ναύλα τους και  με ένα επίδομα 200 ευρώ καθώς επίσης, έδινε  κίνητρα σε νέα, κυρίως, ζευγάρια Ελλήνων προκειμένου να ενθαρρυνθούν για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας.

Σχήμα οξύμωρο βεβαίως, γιατί δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος σοβαρά πως είναι εφικτό να αποδεχθούν πολίτες αυτής της χώρας να επενδύσουν τα όσα χρήματα πιθανώς τους έχουν απομείνει για να κατοικήσουν σ’ αυτό το κέντρο της Αθήνας, που δεν τους παρέχει καμία ασφάλεια και μετά την δύση του ηλίου κυριαρχεί ο φόβος και ο θάνατος.

 Ωστόσο, παρά την εξόχως απογοητευτική και επικίνδυνη διάσταση που έχει λάβει το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, θεωρώ πως υπάρχει λύση στο υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας, αρκεί κάποια στιγμή να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τα παρακάτω:

1. Επιβάλλεται, η παρούσα κυβέρνηση, από την στιγμή που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να αφήσει τους φαρισαϊσμούς πως ολοκληρώθηκαν οι λόγοι για τους οποίους συστάθηκε  και χωρίς να χάσει χρόνο, να ορθώσει το ανάστημά της και επιτέλους να διαπραγματευθεί με τους δανειστές μας και να θέσει τις βάσεις για την άμεση αναθεώρηση του κοινοτικού κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ».

2. Να διασφαλιστούν άμεσα τα σύνορά μας στον Έβρο, τη μεγαλύτερη πύλη λαθρομεταναστών της Ευρώπης, από ειδικές εγχώριες δυνάμεις, την στιγμή που είναι αδύνατη η φύλαξή τους από τους άνδρες της Frontex, του οργανισμού δηλαδή που έχει σήμερα την αρμοδιότητα της προστασίας των συνόρων μας. Οι ειδικές εγχώριες δυνάμεις θα συμβάλουν στην αναχαίτιση των κυμάτων της λαθρομετανάστευσης και θα δώσουν σαφές μήνυμα προς την Τουρκία που είναι η υπεύθυνη χώρα εισαγωγής τους στην χώρα μας.  

3. Να ψηφισθεί νόμος περί ποσόστωσης μεταναστών επί του πληθυσμού της Ελλάδος, όπως τούτο ισχύει σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.

 4. Μέχρι τότε, να ενταθούν οι έλεγχοι των μεταναστών σε όλη την επικράτεια και όσοι δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, να επαναπατρίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνεπώς, κύριοι της Ελληνικής κυβέρνησης, πρέπει να καταλάβετε πως ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν διακατέχονταν από ρατσιστικά αισθήματα. Όμως, προέχει η ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του, τα οποία θα τα προστατέψει με όποιο κόστος.

 Πριν, λοιπόν, τον ωθήσετε σε λαϊκές εκρήξεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα, είναι χρήσιμο έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, να αφήσετε κατά μέρος λύσεις που εμπεριέχουν πολιτική σκοπιμότητα και να ασχοληθείτε πραγματικά με το τεράστιο αυτό Εθνικό ζήτημα.

 Εδώ και τώρα δώστε στον Ελληνικό λαό την χώρα που του ανήκει.


Παναγιώτης Αποστόλου Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr

http://www.epirus-ellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου