Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Παραδέχονται ότι ρήμαξαν τη χώρα οι της αριστεράς!


Μιλάνε όλοι, μιλά και ο πρώην κομμουνιστής Λοβέρδος…
«Με ευθύνη της γενιάς του Πολυτεχνείου -και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρώ πρωτεύουσα και τη δική μου ευθύνη- δημιουργήθηκαν οι όροι της κατάρρευσης κάθε έννοιας ιεραρχίας και αξιοκρατίας. Προκαλέσαμε τη συντριβή των ιδεολογιών, μέσα από την άρχουσα θεωρία της ελάσσονος προσπάθειας». Μάλιστα. Τάδε έφη, πολύ προκλητικά για όλους μας, ο Ανδρέας Λοβέρδος, σήμερα υπουργός Υγείας της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης του δημαγωγικού ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, πρώην κομμουνιστής και με «ριζοσπαστικό» παρελθόν. Όπως και πολλοί σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Προσπαθεί, ο νυν θιασώτης του πολιτικού ρεαλισμού, με ετεροχρονισμένες «παραδοχές», αυτός ο οποίος μέχρι πρότινος «ανησυχούσε» μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τις συνθήκες κράτησης του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού, να αναδείξει ένα πρόσωπο «αυτοκριτικό». Μπας και γλιτώσει από την οργή του κόσμου. Αμ δε… Οι επί της ουσίας αναπάντητες καταγγελίες του Αριστείδη Δεσλή, για τα όσα απίστευτα έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1974, ακόμα ηχούν στα αυτιά των δημοσιογράφων.
Ρε ποιοι μας κυβερνούν…
Για την ιστορία: ο Αριστείδης Δεσλής, κάτοικος σήμερα των ΗΠΑ, είναι το πρώτο θύμα της μεταπολιτευτικής τρομοκρατίας της αριστεράς. Στέλεχος της «Εθνικής Δημοκρατικής Κίνησης Φοιτητών», έπεσε θύμα απαγωγής από μαοϊκούς φοιτητές στη διάρκεια ταραχών στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Οι «προοδευτικοί» αυτοί τύποι, μεταξύ των οποίων, όπως καταγγέλλει δημόσια ο κ. Δεσλής, συμπεριλαμβανόταν και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σήμερα μας λέει με περισσό πολιτικό θράσος τα παραπάνω, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον ξυλοκοπούσαν επί ώρες, αφήνοντάς τον αναίσθητο και με σπασμένο σαγόνι (και με μόνιμο πλέον σοβαρό πρόβλημα υγείας). Μετά, τον έκλεισαν σε αίθουσα του Χημείου, για να τον περάσουν, όπως είπαν, από «λαϊκό δικαστήριο»…
Ο κ. Λοβέρδος, τότε συνελήφθη, καθώς τα συμβάντα καταγγέλθηκαν από άλλους φοιτητές και αφίχθη στο χώρο ισχυρή δύναμη της Χωροφυλακής, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρόπουλος αλλά και ο διευθυντής της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος κ. Σταυρόπουλος. Το δε όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, «παρέλασε» στα σχετικά ρεπορτάζ μεταξύ των 11 συλληφθέντων (οδηγήθηκαν τότε στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα). Όλα τα παραπάνω βέβαια, γράφτηκαν στον Τύπο της εποχής που μιλά για «κακοποίηση» δύο ατόμων και τα σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν… Υπόψη, ότι την ίδια μέρα είχε κακοποιηθεί από αριστερούς φοιτητές στο ίδιο σημείο και ο ελαιοχρωματιστής Βασίλειος Παπαλεξάτος (τον πέρασαν για… ΕΣΑτζή, γιατί είχε… κοντό μαλλί!), που περνούσε τυχαία από εκεί. Όσο για τα λεγόμενα του κ. Δεσλή, εκείνος επικαλείται τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σούρλα (του έσωσε, όπως λέει, την όραση) και έναν γιατρό από τη Λάρισα εν ονόματι Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ της πόλης (μετέφερε τον Δεσλή αναίσθητο εκτός, για να τον σώσει).
Ποιοι «μηχανισμοί»; Του δικομματικού συστήματος το οποίο υπηρετείτε;
Μας λέει λοιπόν για το δημόσιο τομέα ο κύριος αυτός, ο Ανδρέας Λοβέρδος, με το<<πλούσιο>> παρελθόν,όπως καταγγέλουν συμπολίτες μας, ότι οι του ΠΑΣΟΚ τον ακύρωσαν «ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, προτάσσοντας την ικανοποίηση πρόσκαιρων αναγκών ομάδων πολιτών και μηχανισμών».
Αυτό που δεν μας λέει για τους μηχανισμούς, είναι ότι ήταν και είναι εμποτισμένοι με εθνομηδενισμό και αρνησιπατρία. Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η διαιώνιση των προνομίων τους. Και όταν «δεν υπάρχει σάλιο» (κατά την έκφραση του κ. Λοβέρδου), για να εξαχρειώσουν οι του ΠΑΣΟΚ τον κόσμο με παροχές, ως συνήθιζαν επί χρόνια, το σύστημα ανησυχεί…


elliniki-grothia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου