Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η Χώρα κινδυνεύει….η ευθύνη των βουλευτών, είναι πλέον ατομική….

Γράφει ο Γιώργος Δ. - Το κράτος δεν λειτουργεί, η καρδιά του οργανωτικού συστήματος της κρατικής διακυβέρνησης, το Υπουργείο Οικονομικών, αποδεικνύεται ανίκανο και ανεπαρκές να εφαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την είσπραξη των εσόδων. Η Ευθύνη δεν αφορά πλέον τα κόμματα και τις παρατάξεις, αλλά τον κάθε βουλευτή και την συνείδησή του, προσωπικά. Έτσι θα ξεχωρίσει καθένας ως μονάδα και θα αποδείξουν ότι πράγματι δεν είναι όλοι ίδιοι.


Αν υπάρχουν πατριώτες, ας το αποδείξουν με την στάση τους, διαφορετικά το κοινοβουλευτικό πολίτευμα στην χώρα μας, θα αποτελεί σε λίγο παρελθόν, με ευθύνη τους.

 -Κινδυνεύει η Χώρα με χρεοκοπία και απλώνει το χέρι, χωρίς ντροπή, σαν επαίτης στους ξένους.
-Κινδυνεύει η Χώρα, όταν δεν θα μπορεί σε λίγο το κράτος να ασκήσει, ελλείψει πόρων, τις βασικές λειτουργίες, της εθνικής Άμυνας, της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της εξασφάλισης του δικαιώματος εργασίας, κλπ.
-Κινδυνεύει η Χώρα να μετατραπεί σε Λιβύη, αν δεν μπορέσει το κράτος, να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

 Υπάρχει(ουν) βουλευτής(ές) πατριώτης(ες) ;

Αν ναι.

Ας κάνει(ουν) χρήση, εδώ και τώρα-πριν είναι αργά, των Μέσων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που έχει(ουν) στην διάθεσή του(ς) και ας ελέγξει(ουν) αποτελεσματικά, τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, συλλογικά και ατομικά, για μη εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την είσπραξη των φορολογικών εσόδων και εισφορών, σε σημείο κρίσιμο και επικίνδυνο για την ύπαρξη, διατήρηση και λειτουργία της κρατικής υπόστασης της Χώρας.

=Σύνταγμα της Ελλάδας,Άρθρο 33-Όρκος Προέδρου της Δημοκρατίας

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης
Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ
για την πιστή τους τήρηση , να υπερασπίζω την εθνική
ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας,
να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων
και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο
του Ελληνικού Λαού».

=Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 59 -Όρκος βουλευτών.

“….να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”.

=Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 4-δικαιώματα και υποχρεώσεις πολιτών.

-Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

-Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

-Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
 
 greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου