Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Υπηρεσία τηλε-χαφιέδων κατά της φοροδιαφυγής – “Κάρφωστε” ελεύθερα!


Στον πενταψήφιο αριθμό «11012» και στο e-mail fpccu@hellenicpolice.gr θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν ανώνυμα φυσικά, φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη νεοσύστατη Οικονομική Αστυνομία.
Το θέμα είναι ότι πολλοί θα “καρφώσουν” πολλούς απλά και μόνο γιατί έχουν προσωπικά μαζί τους, αν καλύπτεται από την ανωνυμία ο καταγγέλων.
Σας πήρε τη γυναίκα ο τύπος με την Πόρσε; Καταγγελία για φοροδιαφυγή και άστον να τα βγάλει πέρα. Κάτι θα έχει κλέψει, δεν μπορεί!
Σας την “έσπασε” ο μπατζανάκης που επιδεικνύει το νέο του σπίτι; Καταγγελία! Κάτι θα έχει κλέψει δεν μπορεί!
Δεν γουστάρετε τους γείτονες γιατί κάνουν θόρυβο; Που βρήκαν τα λεφτά και αγόρασαν στη κόρη τους αμάξι; Καταγγελία!
Αυτή θα είναι η καθημερινότητα στην Ελλάδα εφ’εξής και σε όποιον αρέσει..Σήμερα παρουσίασε τη νεοσύστατη Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.
Η νέα υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων. Οπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο».
Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .
Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων.
Το θέμα είναι τι θα κάνουν αν ξεκινήσουν οι πολίτες να καταγγέλλουν βουλευτές και υπουργούς. Θα τους ελέγχουν; Γιατί ξέρουμε κάποιους με σκάφη και βίλες και λέμε να εγκαινιάσουμε την καινούρια υπηρεσία…
πηγή: http://www.defencenet.gr

elliniki-grothia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου