Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ MRB – ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


MRB12
Με δημοσίευμά μας, το πρωί της Τετάρτης, σας ενημερώσαμε για τα αποτελέσματα που έδωσε η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB, στην οποία εμφανίζει την Χρυσή Αυγή με ποσοστό 12,1% στην εκτίμηση ψήφου.
Κατ’ αρχάς, να σας υπενθυμίσουμε την τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, που παρουσίασε η ίδια εταιρεία, και ανακοινώθηκε στον Real.gr:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 23,9% ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 5,7%
ΣΥΡΙΖΑ 22,5% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,1%
ΠΑΣΟΚ 12,6% ΛΑ.Ο.Σ. 1,3%
ANEΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 6,2% ΔΡΑΣΗ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,9%
Κ.Κ.Ε. 4,0% ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,7%
Παρατηρούμε, λοιπόν, πως δεν έπεσαν και πολύ έξω εις ότι αφορά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, «μόνο» 2,2% παρακάτω την εμφάνιζαν και 6ο κόμμα, ενώ τελικά βγήκε 4ο. Θέλουμε να πούμε, πως ίσως, λαμβάνοντας υπόψιν την προεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας, να είναι λίγο… τσιγκούνικη η εκτίμηση για το ποσοστό της Χρυσής Αυγής που εμφανίστηκε στην πρόσφατη δημοσκόπηση (12,1%) και στην πραγματικότητα να είναι 2-3 μονάδες παραπάνω.
Πάντως, όποια κι αν είναι η αλήθεια, το σίγουρο είναι πως η Χρυσή Αυγή παραμένει το μόνο κόμμα που αυξάνει (και μάλιστα κατά πολύ…) τα ποσοστά της από τις εκλογές του Ιουνίου. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων της (με ποσοστό 86%), ενώ τα υπόλοιπα κόμματα φυλλοροούν.
Τη μεγαλύτερη διαρροή προς την Χρυσή Αυγή έχει η ΝΔ, με 5,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 2%, ενώ διόλου ευκαταφρόνητες διαρροές (προς την Χρυσή Αυγή) έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα.
Τέλος, στις ερωτήσεις ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το μεταναστευτικό και ποια την διαφθορά, η απάντηση «η Χρυσή Αυγή» συγκεντρώνει ποσοστά σχεδόν ίσα με των δύο πρώτων κομμάτων. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό…

 http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου