Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το ΒΒC ξεπέρασε τον εαυτό του στον τραγέλαφο της ψευδεπίθεσης Στρατούλη

Το γεγονός ότι το  ΒΒC  είναι όργανο προπαγάνδας είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι η ραδιοφωνική υπηρεσία του σταθμού στο Ιραν συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα κατά του εθνικιστή πρωθυπουργού Μοσαντέχ από τις Βρετανικές και Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον Αύγουστο του 1953.

Αλλά και προσφάτως, το ΒΒC προωθεί μονομερώς την προπαγάνδα της Δύσης αναφορικά με την εκστρατεία ανατροπής των εθνικιστικών και κοσμικών κυβερνήσεων του Αραβικού κόσμου.

Στην Ελλάδα όμως ο ρόλος του ΒΒC είναι λιγότερο γνωστός. Το 2005, θεωρώντας ότι η αποστολή στην Ελλάδα είχε ολοκληρωθεί, ο σταθμός έκλεισε την υπηρεσία του ώστε να χρησιμοποιήσει τους πόρους για την επέκταση των Αραβικών δραστηριοτήτων.

Παρά ταύτα  η προπαγάνδα του ΒΒC εξακολουθεί να προβάλεται μέσα από το συγκρότημα Αλαφούζου, που αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη των Άγγλων.

Η κάλυψη της υπόθεσης που δημιούργησαν οι ισχυρισμοί του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη περί της υποτιθέμενης επίθεσης που δέχθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, αποτελεί μια εξακάθαρη υπενθύμιση για τον προπαγανδιστικό ρόλο που παίζει το ΒΒC στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η δημοσιοποίηση του μαγνητοφωνημένου υλικού που αποθανατίζει ως "ομολογία" το καλαμπούρι μελών της Χρυσής Αυγής σχετικά με την γελοιότητα των ισχυρισμών Στρατούλη, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παλαιότερες προσπάθειες χρησιμοποίησης του ονόματος του σταθμού με στόχο την προσκόληση ετικέτας εγγυρότητος σε προβοκατόρικες ειδήσεις για την δημιουργία εντυπώσεων στον ελληνικό λαό.

Μερικά παραδείγματα και οι εμπλέκομενοι καταγράφονται στο παρακάτω παλαιό αλλά επίκαιρο βίντεο.

ΕΨ



http://ellinopsychos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου