Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

“ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ” ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ… ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!


kke-under-the-rain
Προ ολίγων ημερών, σας παρουσιάσαμε την είδηση για την εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ για συμπαράσταση στους εργάτες του… Μπαγκλαντές. Αλλά, αν νομίζετε πως το ενδιαφέρον και η… διεθνιστική αλληλεγγύη του «τιμημένου κουκουέ» φτάνει μόνο μέχρι το Μπαγκλαντές, γελιέστε! Το «κόμμα του λαού» (αλλά ποιού λαού;), δεν περιορίζει τους ορίζοντές του, που είναι… παγκόσμιοι. Έτσι, πάλης ξεκίνημα – νέοι αγώνες για το ΚΚΕ, αυτή τη φορά για το δίκιο των εργατών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Γουατεμάλας, του Σαλβαδόρ, του Παναμά και της Χιλής! Ωρε μεγαλεία! Από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη φτάνει το… βεληνεκές του ΚΚΕ! Κι αν δε μας πιστεύετε και νομίζετε πως κάνουμε… πλάκα, διαβάστε την παρακάτω είδηση από την επίσημη ιστοσελίδα του ΚΚΕ, για να πειστείτε:
«Συνάντηση με συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Λατινικής Αμερικής, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, τον Παναμά και τη Χιλή, των οποίων οι οργανώσεις συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), είχε την Τετάρτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Θεωρούμε πολύ σημαντική και από την πλευρά μας τη συνάντησή μας με συνδικαλιστές που ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Τρίγκο, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δέρματος-Κλωστοϋφαντουργίας και Ιματισμού της Αργεντινής, χαρακτήρισε τιμή τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με την Αλέκα Παπαρήγα. Σημείωσε ότι αντάλλαξαν σκέψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη Λατινική Αμερική και για το πώς επιδρά η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην ανάπτυξη της πάλης».
Πότε θα βρει καιρό για να ασχοληθεί με τους Έλληνες εργαζόμενους το ΚΚΕ; Προφανώς, όταν θα έχει λύσει τα προβλήματα όλων των… άλλων, όπου γης!

http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου