Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τρέμουν οι ΗΠΑ την ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα




’Βρείτε άμεσα λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αλλιώς θα το εκμεταλλευθεί η Ρωσία"
Oι ΗΠΑ πιέζουν την E.E. να δοθεί στην Ελλάδα άμεσα ημερομηνία εκταμίευσης της δόσης των 31 δισ. ευρώ ή εν πάση περιπτώσει να ξεκινήσει η εκταμίευσή της έστω σταδιακά, φοβούμενες αναταραχές στο εσωτερικό και πιθανόν και ανατροπές. Σε επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ.Γκάϊτνερ, εξέφρασε την "αγωνία" και το "ενδιαφέρον" των ΗΠΑ για την εξεύρεση άμεσα, "βιώσιμης λύσης". Οι αναλύσεις των αμερικανικών καταλήγουν όλες στο συμπέρασμα ότι "Η Ελλάδα θα αποτελέσει πεδίο γεωπολιτικής σύγκρουσης κατά βάση με την Ρωσία, αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους μήνες".
Επιπλέον, η Ρωσία μέσω της Gazprom έχει καταθέσει προσφορά για την ΔΕΠΑ. Οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι, έχουν λόγους να απεύχονται τον έλεγχο της ΔΕΠΑ από την Gazprom, την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ρωσίας και βασικό προμηθευτή της χώρας μας, κυρίως επειδή δένει μια ευρωπαϊκή χώρα ακόμα στενότερα στο ενεργειακό άρμα της Ρωσίας. Στόχος της Gazprom είναι να μπει, με πρώτο σταθμό τη ΔΕΠΑ, στην ελληνική ενεργειακή αγορά και να αποκτήσει στρατηγικού τύπου δεσμούς με την Ελλάδα.
Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη της χώρας που έθεσε το θέμα των απευθείας διακρατικών εμπορικών και ενεργειακών συμφωνιών με την Ρωσία. Ατό δεν φοβίζει μόνο το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο αλλά και την διεθνή πολιτική σκηνή. Το νέο πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στην πατρίδα μας, η ραγδαία αύξηση της Χρυσής Αυγής, οι κοινωνικές αναταραχές και οι πολιτικές ανατροπές φοβίζουν τις ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν με πιέσεις στους εταίρους μας για άμεσα και ακόμη περισσότερα δανεικά και κάθε άλλο τρόπο να διατηρήσουν την πατρίδα μας ως ακόμα ένα προτεκτοράτο τους . Προσπαθούν ακόμα και τώρα να αποκλείσουν την Ελλάδα από κάθε είδους ενεργειακές συμφωνίες με την Ρωσία.
Η Ελλάδα μπορεί ακόμα να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο που θα είναι το προοίμιο για την πολυπόθητη ανάπτυξη και την εθνική ανεξαρτησία, αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτό χρειάζεται μια πραγματική και αληθινή Εθνική Ηγεσία.

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου