Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΩΠΑ! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΕΟ... TO EUROGROUP ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

Να ετοιμάσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, φέρεται να κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις το Eurogroup Working Group, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσαν στο Reuters δυο αξιωματούχοι της ΕΕ.

Το EWG αποτελείται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους οι οποίοι προετοιμάζουν τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και αποτελούν επίσης το συμβούλιο του προσωρινού μηχανισμού στήριξης EFSF.

«To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της Ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ», είπε ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης που γνωρίζει τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την περασμένη Δευτέρα.

«Τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί μέχρι στιγμής σε επίπεδο Ευρωζώνης από το φόβο μήπως διαρρεύσει»,
συμπλήρωσε.

Πέρα από τη σχετική επιβεβαίωση των δύο αξιωματούχων, το Reuters υποστηρίζει πως είδε σημειώσεις από αξιωματούχους ενός κράτους-μέλους στο οποίο περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν.

Προετοιμασίες και από την ΕΚΤ;

Εν τω μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρει σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για να διαχειριστεί ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα.

Η εφημερίδα λέει πως επικεφαλής της ομάδας είναι ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος στο παρελθόν έχει υποβαθμίσει αναφορές ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για μια έξοδο της Ελλάδας.

Στο δημοσίευμα προστίθεται πως και η γερμανική κεντρική τράπεζα, η Bundesbank, έχει δημιουργήσει μια παρόμοια ομάδα.

Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Bundesbank αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.. tanea.gr

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου