Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πως η δραχμή έγινε ταμπού, αναρωτιέται αναγνώστρια


Όταν ακούω τα τρομοκρατικά περί δραχμής αναρωτιέμαι...
ΠΩΣ Η ΔΡΑΧΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΑΜΠΟΥ; Δηλαδή πριν το 2001 ζούσαμε σε σπηλιές; Η ύπαρξη μας άρχισε με το ευρώ; Ένα εργαλείο σκλαβιάς και κλοπής του πλούτου των αδύναμων χωρών από τις δυνατές; Η Γερμανία κάνει χρυσές δουλειές με την κρίση. Μάλιστα ανακοίνωσε γενναίες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους της. Πως γίνεται να έχουμε το ίδιο νόμισμα με τη Γερμανία; Δεν βλέπουμε ότι δεν υπάρχει....

προοπτική; -ΤΟ 2000 ο μισθός μου ήταν 200.000 δρχ και το ψωμί έκανε 100 δρχ. Τώρα παίρνω 660 ευρώ (220.000 δρχ) και το ψωμί κάνει 2 ΕΥΡΩ (700 δρχ) (+ 700%). Σε λίγο καιρό, αν εκπληρωθούν οι επιθυμίες των δανειστών και των γερμανοτσολιάδων συνεργατών τους, αν θα έχω δουλειά, θα παίρνω 300 ευρώ (100.000 δρχ).

Ο Τόμσεν στο ευρωκοινοβούλιο είπε ότι με το μνημόνιο έχει ήδη συμφωνηθεί οι μισθοί να κατεβούν σε επίπεδα Βουλγαρίας στα πλαίσια της εσωτερικής υποτίμησης για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε 10 χρόνια (!). O μόνος τρόπος να γίνουμε ανταγωνιστικοί είναι να ανακτήσουμε το εθνικό μας νόμισμα. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος για να δει ότι τα εισοδήματα καταρρέουν ενώ το κόστος ζωής γίνεται απαγορευτικό. Άρα σε λίγο καιρό, είτε εισάγουμε είτε όχι, δεν θα έχουμε πρόσβαση σε βασικά αγαθά. Όπως είπε στη Βουλή και οι οικονομολόγος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαχρήστος: «Η Ελλάδα δεν είναι ΕΣΣΔ και οι εισαγωγές δεν γίνονται από το κράτος. Δηλαδή ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης, δε θα μπορούν να εισάγουν πετρέλαιo»; Όπως αναφέρουν πολλοί έγκριτοι αναλυτές η βίαιη εσωτερική υποτίμηση που γίνεται αυτή τη στιγμή και που αφορά μονόπλευρα μόνο τους μισθούς ενώ το κόστος ζωής να αυξάνει συνεχώς είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά! Έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα σε σχέση με τις δυνατότητα που θα είχαμε αν μπορούσαμε να υποτιμήσουμε το νόμισμά μας. -Λένε επίσης ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα έλθουν και θα μας αγοράσουν τζάμπα. Μα ήδη με τα μνημόνια όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου ακόμη και δρόμοι που στοίχισαν εκατομμύρια των φορολογούμενων όπως η Εγνατία, έχουν μεταβιβαστεί σε μια ανώνυμη εταιρία για να δοθούν κοψοχρονιά. Ότι απομείνει μπορούν να το κατασχέσουν οι τοκογλύφοι αν δεν πληρωθούν. -Χώρα που δεν έχει τον έλεγχο του νομίσματός της έχει πεθάνει κάτι που κατάλαβε μετά από πολύ πόνο η Αργεντινή. Όταν αυτοί που παρέδωσαν αβασάνιστα την Ελλάδα, μας λένε για το μπαμπούλα της δραχμής, αυτό και μόνο είναι ύποπτο. Eίναι οι ίδιοι που παρουσίαζαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν σαν μονόδρομο και την άρνησή του σαν αφανισμό. Ευτυχώς οι Κύπριοι δεν τσίμπησαν. Μας εκβιάζουνε μη τυχόν και δυσαρεστήσουμε τις κατοχικές δυνάμεις και μας διώξουν από το ευρώ. Δηλαδή για να καταλάβω τι είναι αυτό που κερδίσαμε με το ευρώ και φοβόμαστε τόσο πολύ μη χάσουμε; Να αμοιβόμαστε με μισθούς Βουλγαρίας σε ευρώ και οι τιμές στο σουπερ μάρκετ, το ρεύμα, τα καύσιμα να είναι τιμές Γερμανίας; Επίσης, εντελώς ξεδιάντροπα και αβάσιμα, συνδέουν το ευρώ με την παραμονή Ευρώπη. Δηλαδή η Μεγαλη Βρετανία, η Δανία και άλλοι που έχουν εθνικό νόμισμα δεν είναι μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης ; -Είμαστε ένα βήμα πριν το γκρεμό και μας λένε ότι ο μόνος δρόμος είναι να πάμε μπροστά όπου ο θάνατος είναι βέβαιος. Ας στρέψουμε την πλάτη έστω και αν πάμε στο άγνωστο. Τουλάχιστο θα έχουμε μια ελπίδα! Ας σταματήσουμε λοιπόν να τσιμπάμε με την τρομοκρατία του μόνου δρόμου και την πλύση εγκεφάλου και μη φοβηθούμε να πούμε: Δώστε το νόμισμά και τη χώρα μας πίσω! Δώστε μας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας! Αν είναι να είμαστε στο ευρώ πεθαμένοι, χωρίς φάρμακα, σχολεία, νοσοκομεία, χωρίς χώρα τότε απορώ τι είναι αυτό που φοβόμαστε μη χάσουμε!

Αναγνώστρια

anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου