Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Γνωρίστε τις φυλές του ΣΥΡΙΖΑ




Μετά από τα ορφανά του Στάλιν... ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΩΝ ΤΡΟΤΣΚΙ & ΜΑΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Μέχρι τώρα είχαμε στη βουλή τους σταλινικούς του ΚΚΕ. Τώρα μπήκαν μέσα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, και τα ορφανά του Τρότσκι και του Μάο Τσε Τουνγκ! Ιδού:
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου εκλέγονται βουλευτές που προέρχονται από τον μαοϊκό και τον τροτσκιστικό χώρο. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος με πολυσυλλεκτική σύνθεση, σε δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη έφερε εντός της νέας Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, τέσσερις εκπροσώπους δύο ιστορικών ρευμάτων του εργατικού κινήματος.
Τρία μέλη της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ), οργάνωσης που προέρχεται από τον μαοϊκό χώρο, εξελέγησαν βουλευτές με τον συνδυασμό ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Πρόκειται για τους κ.κ. Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλη Κυριακάκη(Φθιώτιδα) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα).
Επίσης, ένα στέλεχος της ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά) - οργάνωση που προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο και μετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ - πιθανότατα εκλέγεται στην Α' Θεσσαλονίκης. Είναι η κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη.
Η ΔΕΑ προέρχεται από τον τροτσκιστικό χώρο, έχει ιδεολογικές αναφορές στο έργο και τη δράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, του Αντόνιο Γκράμσι καθώς και του Παντελή Πουλιόπουλου, πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΣΕΚΕ/ΚΚΕ θεωρητικού και υποστηρικτή του Λέοντα Τρότσκι.


Για να δούμε τώρα, θα ρωτούν οι δημοσιογράφοι αυτούς αλλά και τον αρχηγό και τα άλλα στελέχη του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν, τα ανάλογα με αυτά που ρωτούν τον αρχηγό και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Για παράδειγμα, «είστε θαυμαστές του Τρότσκι/Μάο;», «πιστεύετε κι εσείς ότι η γκιλοτίνα είναι μια θαυμάσια εφεύρεση που κονταίνει κάποιον κατά ένα κεφάλι, όπως είπε ο Τρότσκι;», «τι γνώμη έχετε για τα κινέζικα/σοβιετικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως-Γκούλαγκ;» κ.τ.λ.;

Φαντάζεστε τέλος, τα ορφανά του Τρότσκι να θελήσουν να... εκδικηθούν για τη δολοφονία του ινδάλματός τους από τον Στάλιν και να επιτεθούν στους σταλινικούς; Ε ρε γλέντια.
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου