Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δράση στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα ενεχυροδανειστήρια




Βρίσκονται παντού. Ξεφυτρώνουν συνεχώς σαν τα μανιτάρια. Σε όλη την Ελλάδα. Στα μεγάλα αλλά και μικρά αστικά κέντρα. Στο κέντρο των πόλεων αλλά και στις λαϊκές συνοικίες. Διαφημίσεις τους βλέπουμε στην τηλεόραση, καταχωρήσεις σε περιοδικά και εφημερίδες, πολυτελή πολύχρωμα διαφημιστικά έντυπα στις εισόδους των σπιτιών, πάνω στα αυτοκίνητα. Αν και βρισκόμαστε σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης για τον λαό, ωστόσο για αυτά είναι περίοδος "χρυσών δουλειών" μεταφορικά και στην κυριολεξία. Και πώς να μην είναι, αφού εκμεταλλεύονται τα μόνα πράματα που υπάρχουν σε αφθονία αυτήν την εποχή. Την ανέχεια, την ανάγκη, την απελπισία!

Ο λόγος για τα διάφορα "καταστήματα" που αγοράζουν χρυσό και κοσμήματα. Αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία. Κάποιοι έχουν ως επάγγελμα να εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση και την ανάγκη των ανθρώπων, θυμίζοντας τους μαυραγορίτες της κατοχής. Μια πτυχή της σημερινής πραγματικότητας που είναι η κορυφή του παγόβουνου της παρασιτικής μορφής της οικονομίας και των κανόνων και "αρχών" που την διέπουν. Αρχές μακριά από οποιοδήποτε ηθικό κώδικα, που βασίζονται στον ατομικισμό, των ωφελιμισμό και την κερδοσκοπία. Σε μια κοινωνία όπου αξία έχει ότι αποφέρει χρήμα και που το χρήμα είναι η υπέρτατη αξία. Σε ένα κόσμο που η τοκογλυφία από "θεόπνευστη" εντολή έχει γίνει επίσημη και νόμιμη σχέση μεταξύ κρατών, επενδυτικό σχέδιο μεταξύ τραπεζών και πολίτη και επαγγελματική σχέση μεταξύ ιδιωτών.
Στη σημερινή παρηκμασμένη κοινωνία η αντίσταση και ο αγώνας μας πρέπει να είναι πολυδιάστατος. Έτσι απέναντι σε αυτή την κατάσταση στυγνής εκμετάλλευσης, συναγωνιστές πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο της πόλης καθώς και σε κεντρικούς δρόμους, αποδίδοντας την αληθινή εικόνα. Η "δημοκρατία" τους μπορεί να ντύνει με νομιμότητα κάθε αδικία και μορφή εκμετάλλευσης, μπορεί να παραμορφώνει και να αλλοιώνει την αλήθεια, μπορεί να δείχνει ανίκητη, αλλά απέναντι της θα βρει την αντίσταση ανθρώπων που αγωνίζονται για μια πραγματικά δίκαιη κοινωνία που τέτοιες "επαγγελματικές δραστηριότητες" δεν έχουν θέση.

Στην κατοχή μαυραγορίτες, στην δημοκρατία "καταστηματάρχες"
 
ediktyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου