Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Και ξαφνικά ανακάλυψαν τον Τσίπρα!


6tsipras
Ήταν το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα που μονοπώλησε χτες όχι μόνο τους τίτλους, αλλά και το σύνολο σχεδόν του περιεχομένου των διαφόρων δελτίων ειδήσεων. Και αυτό λόγω της εντολής που πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Και ξαφνικά ξέσπασε το χάος. Το δεύτερο σε προτιμήσεις κόμμα στις τελευταίες εκλογές, αναδείχθηκε ξαφνικά σε επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας.
Σε ένα ξεκάθαρα προεκλογικό παιχνίδι που λαμβάνει σε χώρα εδώ και πολλές ώρες οι πολιτικοί των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό, κοροϊδεύουν ξεκάθαρα τον ελληνικό λαό. Ο Σαμαράς πήρε εντολή και την παρέδωσε σε τρείς ώρες.
Και κάθισε στην γωνία του και περιμένει τον Alexis να κάνει παιχνίδι.Κανείς δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός σε μία τόσο δύσκολη στιγμή και με τόσο εύθραυστες ισορροπίες. Και προσπαθεί ο ένας να ρίξει τις ευθύνες στον άλλον, σχετικά με το ποιός θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές και σε 40 ακόμη ημέρες προεκλογικής περιόδου.
Κατά τα άλλα η υποκρισία περισσεύει από όλες τις πλευρές. Από το “σεμνό και ταπεινό” ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί της ουσίας έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, προκειμένου να κυβερνήσει κάποιος άλλος που θα χρεωθεί το πολιτικό κόστος της διακυβέρνησης.
Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι. Μερικές φορές όμως τα παιχνίδια δεν έχουν... αίσιο τέλος για όσους τα παίζουν.
Πολύ δε περισσότερο, αφού δεν μπορούν να κερδίσουν όλοι από αυτά. Και μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να θεωρούν εκατέρωθεν ότι εάν συνεχίσουν το θρίλερ, θα οδηγηθούν στις επόμενες εκλογές επικεφαλείς μεγάλων σχηματισμών που θα φέρουν σε σύγκρουση την δεξιά με την αριστερά, και έτσι θα ενισχυθούν τα κόμματά τους. Φανταστείτε όμως την περίπτωση σχηματισμού μιας κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε τώρα είτε μετά τις επόμενες εκλογές.
Μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετείχαν σχηματισμοί – πέρα από τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – όπως οι Οικολόγοι – Πράσινοι, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ και ένας θεός ξέρει ποιά άλλη υπο-ομάδα ή γκρουπούσκουλο της αριστεράς.
Και αν κάποιοι... σοκαρίστηκαν από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Στρατούλη, που μας υποσχέθηκε ότι με μία αριστερή κυβέρνηση θα... δεσμευόντουσαν οι καταθέσεις των Ελλήνων στην τράπεζα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για καταναλωτικά δάνεια ή για να ξεκινήσουν οι Έλληνες να χτίζουν... σπίτια!
Και όχι δεν έκανε πλάκα, τον πιστεύουμε. Θα δίναμε καταναλωτικά δάνεια, προκειμένου οι Έλληνες να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα από την Σοβιετική Ένωση, ωχ συγγνώμη δεν υπάρχει αυτή.  Άρα θα αγόραζαν περισσότερα προϊόντα από την Γερμανία ή από την Κίνα, και τις υπόλοιπες χώρες από τις οποίες εισάγουμε διαφόρων ειδών καταναλωτικά αγαθά.
Αλλά δεν είναι μόνον το οικονομικό θαύμα, που θα μας προσέφεραν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μία τομή κυριολεκτικά θα γινόταν στην ελληνική κοινωνία, σε κάθε είδους επίπεδο. Έξω από κάθε είδους μέχρι τώρα γνωστά όρια.
Θα προσπαθήσουμε εν τάχει, να κάνουμε μία διαπίστωση των τομών αυτών
ΣΥΡΙΖΑ και μεταναστευτικό
"Για κοινωνική ένταξη των μεταναστών και διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του, ενώ ταυτόχρονα μιλάει για "αποσύνδεση της χορήγησης άδειας παραμονής από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων και πάνω".
Η πολιτική που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ακόμα για διευκόλυνση της επανένωσης των οικογενειών των μεταναστών, ενώ μιλάει και για διευκόλυνση της πολιτογράφησης και κυρίως για τα παιδιά των μεταναστών.
Επιπλέον τονίζει πως θα ζητήσει την "κατάργηση κάθε περιορισμού πρόσβασης στους θεσμούς δημόσιας Υγείας και Παιδείας".
ΣΥΡΙΖΑ και εθνικά θέματα
Εδώ από πού να ξεκινήσουμε δεν ξέρουμε. Από το Μακεδονικό; Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, και στον αγώνα της για την κατοχύρωση του συνταγματικού της ονόματος;
Έστω και αν στο εσωτερικό μας τα “μασάνε” λίγο, προκειμένου να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα χαμένο αγώνα, που δεν έχει πια νόημα να τον δίνουμε.
Στην Θράκη; Εκεί ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη μεγαλύτερος. Υπερασπίζεται το δικαίωμα της ύπαρξης της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” να υφίσταται ως ... συλλογικό όργανο των Τούρκων, που καθοδηγούνται από το τουρκικό προξενείο.
Και φυσικά πριμοδοτείται για την στάση του αυτή, επιδοτούμενη από τους παραπάνω παράγοντες και εξέλεξε μάλιστα δύο τουρκόφρονες βουλευτές.
Στην Κύπρο; Από τις δυνάμεις που λυπήθηκαν περισσότερο από όλους για την μη αποδοχή εκ μέρους του Κυπριακού Ελληνισμού, του περίφημου Σχεδίου Ανάν, και συνοδοιπόρος του κ. Χριστόφια στις διαπραγματεύσεις του με τους Τούρκους, ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και εδώ μία συγκεκριμένη εγγύηση για τα συμφέροντα κάποιας χώρας.
Ποιάς; Ας το κρίνουν αυτοί που τον ψήφισαν.
Καλά η Βόρειος Ήπειρος δεν υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, και γιατί άλλωστε, αφού οι εκεί Βορειοηπειρώτες είχαν αντιρρήσεις στον θεόπνευστο “σοσιαλισμό” του Χότζα και των υπολοίπων συντρόφων.
ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνία;
Ε καλά, το κοινωνικό φύλο δεν το έχετε ακούσει; Δεν έχει σημασία αν είστε άντρας ή γυναίκα. Για να μην προσβάλλονται αυτοί που είναι μεν άντρες, αλλά αισθάνονται γυναίκες, εφηυρίσκουμε το κοινωνικό φύλο. Ό,τι δηλώσεις είσαι. Το περίφημο τρίτο φύλο σε νέες δόξες.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για ώρες. Να αναφερόμαστε στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ, τις σχέσεις στοργής του με τους κουκουλοφόρους και τα διάφορα ακροαριστερά “δίκτυα”, την πολιτική και νομική κάλυψη που προσφέρει σε όσους καίνε και λεηλατούν, αλλά πρόκειται για πολυσυζητημένα θέματα.
Και εξάλλου σε μία τέτοια κυβέρνηση σαν αυτή στην οποία αναφερόμαστε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι... μετριοπαθής. Φανταστείτε τον Πέτρο Κωνσταντίνου του ΣΥΡΙΖΑ σε υπουργείο. Φανταστείτε τον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Της... Σαρίας έχει να γίνει.
Και όσοι φαντάζονται ότι μία τέτοια κυβέρνηση θα ήταν... για λίγο καιρό, μία παρένθεση προκειμένου να προστατευτούν κάποια οικονομικά συμφέροντα είναι λανθασμένη. Η νομιμοποίηση και μόνο εκατομμυρίων λαθρομεταναστών και η απόδοση σε αυτούς εκλογικών δικαιωμάτων θα εξασφαλίσουν μία για πάντα την κυριαρχία της άκρας αριστεράς στην χώρα. Γι' αυτό όσοι παίζουν με την φωτιά, καλά θα κάνουν να το προσέξουν.
Δημήτρης Παπαγεωργίου      
 
http://epilarhia.blogspot.com                                                                                           πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου