Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Δημοσκοπήσεις Πανεπιστημίου Πατρών & Pulse: Προέλαση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Στο8,7% τα ποσοστα της


Μετά την VPRC, έρχεται νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Πατρών αυτή την φορά (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), όχι απλώς δείχνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον εμφανίζει να προηγείται και με διαφορά 10 μονάδων έναντι της ΝΔ ήτοι 26,2%, ενώ έναντι 15,2%. Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει εκτόξευση των ποσοστών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με ποσοστό . Και επειδή είναι χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων η δημοσκόπηση, μπορεί να φτάσουν μέχρι και 10% και να αναδειχθούν η μόνη σοβαρή πολιτική δύναμη στο χώρο της δεξιάς, αφού έτσι ή αλλιώς η κεντροδεξιά (ΝΔ) θα έχει υποστεί ήττα που θα διαλύσει το κόμμα.
Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4% αντίστοιχα. Επιπρόσθετα η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Τέλος τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8%. 
Εκτός Βουλής ΛΑ.Ο.Σ. (2,4%), Οικολόγοι - Πράσινοι (1,0%) οι οποίοι λεηλατούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ Επίσης το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση νίκης της συγκεκριμένης δημοσκόπησης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, με ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.

Eπίσης μάχη στήθος με στήθος φαίνεται να δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει όψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, καθώς συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 24,5%,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι», αλλά η ίδια εταιρεία σε άλλη δημοσκόπηση πριν από τέσσερις ημέρες έδινε πρώτη τη ΝΔ με 2,2 μονάδες (25,6% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 23,4).

Κοντά στα επίπεδα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο λαμβάνει προτίμηση 13,5%, ενώ απώλειες καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο 7%.

Ισοπαλία έχουν όμως και το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή, που λαμβάνουν ποσοστά 5%. Θεωρείται βέβαιο ότι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής θα είναι σημαντικά υψηλότερο αφού έχει επιβεβαιωθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι ένας στους πέντε ερωτώμενους που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή τελικά, είναι "κρυπτοχρυσαυγίτης" και δεν το δηλώνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου