Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Έκτακτο-Άκης Τσελέντης: Φόβοι για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα


Άκης Τσελέντης: Φόβοι για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα
Είναι θέμα χρόνου, προειδοποιεί ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης να βιώσουμε ένα σεισμό «με επιπτώσεις στην Ελλάδα και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει …επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.
Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους».
Δήλωση που θέλοντας και μη αναστατώνει τους πολίτες. Ο φόβος ενισχύεται φυσικά και από τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις ανά τη χώρα με πιο πρόσφατα τα 4,3 Ρίχτερ στην Πάτρα και φυσικά τα φονικά Ρίχτερ στην Ιταλία.
Πάντως, όπως διαμηνύει και ο καθηγητής σεισμολογίας «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή» και συμπληρώνει:
«Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

 http://hellenicspace.wordpress.com
greekalert.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου