Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το Συλλογικό Ασυνείδητο και οι Εθνικιστές

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην Ιστορία ενός έθνους πού ο λαός διαφοροποιείται με το δικό του τρόπο από την συνήθη εν υπνώσει κατάστασή του και ενεργεί διαφορετικά, ιδιαίτερα, μοναδικά. Οι εξαιρετικές αυτές στιγμές ονομάζονται ιστορικές επειδή ξεχωρίζουν επιφέροντας αλλαγές δηλαδή γκρεμίζουν και ξανακτίζουν. Όσο περισσότερες τέτοιες στιγμές έχει να επιδείξει ένας λαός τόσο πιο ξεχωριστός είναι. Όσοι από μας βλέπουν συνειδητά την μακρόχρονη ιστορική πορεία του Ελληνικού Έθνους, γνωρίζουν ότι πίσω από την φαινομενική έλλειψη διαφοροποίησης, και μάλιστα πολλές φορές αρνητική διαφοροποίηση  σε σύγκριση με τους άλλους λαούς, κρύβεται κάτι διαφορετικό το οποίο εκδηλώνεται με τρόπο μεγαλειώδη. Το μεγαλειώδες αυτό «ένστικτο» του λαού μας  αυτενεργεί σαν ένστικτο αυτοσυντηρήσεως και προστατεύει την Πατρίδα μας όταν αυτή κινδυνεύει. Ο Κάρλ Γιούνγκ την ασυνείδητη αυτή δύναμη την ονόμασε συλλογικό ασυνείδητο δηλαδή στην περίπτωσή μας το εθνικό μας ασυνείδητο, κατά την περιοδική έκφραση του οποίου τά αρχέτυπα αναδύονται αυθόρμητα  στο επίπεδο της εθνικής συνείδησης , ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων. Το πιο πρόσφατο ιστορικά (σε εθνική κλίμακα) παράδειγμα του έπους του 40 είναι ενδεικτικό. Σε εκείνη την περίπτωση το εθνικό ασυνείδητο αντέδρασε σε μία προφανή στρατιωτική επίθεση. Στην Ελλάδα του σήμερα εμείς οι εθνικά σκεπτόμενοι πού είχαμε από καιρό διαγνώσει τις σταδιακές εθνικές απώλειες υγείας από την ύπουλη εισβολή του κοινοβουλευτικού καρκίνου περιμέναμε την αποκάλυψη του συλλογικού αυτού ασυνειδήτου όχι μεταφορικά  και θεοκρατικά ως μάννα εξ ουρανού αλλά ελληνικά, δηλαδή με την βεβαιότητα της επιστημονικής επίγνωσης και την ασφάλεια της ιστορικής εμπειρίας.

Εμείς οι έλληνες εθνικιστές, ως έχοντες αδιάλειπτη επαφή με το Ελληνικό γίγνεσθαι ιστορικά και συναισθηματικά είμαστε οι κατ’ εξοχήν μελετητές ψυχολόγοι του συλλογικού ασυνειδήτου πού καλούμε τα αρχέτυπα να μας αποκαλύψουν τις ελληνικές αρχέγονες αλήθειες πού είναι κρυμμένες κάτω από το θλιβερό εθνικό και πολιτικό γίγνεσθαι του σήμερα. Η εθνική κρίση σαν εθνική ευκαιρία είναι το πολιτικό ανάλογο της  διαλυτικής φυσικής δύναμης της σήψης πού καταστρέφει τη νοσηρή φαινομενικότητα για να αποκαλυφθεί η υποφώσκουσα υγεία.

Η εθνική παραφροσύνη των τελευταίων ετών, σε απόσταση από την ενσυνείδητη μειοδοτική στάση των εντολοδόχων πολιτικών, του μεγάλου μέρους του λαού μας ήταν το σύμπτωμα της μετεμψύχωσης, η πύλη προς την αυγή για τα ελληνικά αρχέτυπα η αποκάλυψη των οποίων θα αποκαταστήσει την εθνική μας υγεία και όχι μόνο. Η νοσούσα Ευρώπη θα είναι ο επόμενος ωφελημένος. Σαν να  βλέπω τους φίλους μας τους Ευρωπαϊκούς λαούς να ψάχνουν σανίδες σωτηρίας του πολιτισμού τους, γιατί έθνος είναι στην ουσία και στην μορφή του πολιτισμός, σε κάποια πατροπαράδοτη μορφή ελληνικού τρόπου ζωής, όπως ακριβώς ο Μάρτιν Χάιντεγκερ σκάλιζε τα άδυτα της Ελληνικής Γλώσσας για να μπορέσει να εκφρασθεί φιλοσοφικά.

Επειδή δεν υπήρξα από τους εμπνευστές του ονόματος «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι αυτοί πού το καθιέρωσαν είχαν κάποια μεταφυσική έμπνευση και σύντομα θα δικαιωθούν απόλυτα.

Θέλοντας να είμαι επιεικής απέναντι στους δημοσιογραφίσκους και τα γελοία επιχειρήματά τους ότι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι μόνο φαινόμενο αντίδρασης και οργής, θεωρώ ότι υπήρξαν αντικειμενικοί λαμβάνοντας υπ όψη το δεδομένο ότι μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους, η καλλιέργειά τους αλλά και το εθνικό τους μπόι. Εκεί ήταν και το λάθος του λαλήσαντος το εγέρθητι. Νόμισε ότι εκάθοντο ενώ ήταν στην πραγματικότητα όρθιοι. Ο πανικός όμως των εργοδοτών τους, εγχώριων και αλλοδαπών είναι η αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το φαινόμενο δεν είναι μια παροδική καταιγίδα. Άν υποθέσουμε ότι δεν έχουν ιδέα για το συλλογικό ασυνείδητο του Κάρλ Γιούνγκ , έχουν σαφή αντίληψη για το τρομακτικό γι αυτούς  γεγονός  της γιγάντωσης ενός κινήματος  με άκρως επιτυχημένη αρνητική προπαγάνδα εναντίον του.

Το σημαντικό στο φαινόμενο είναι η εσωτερική του υγεία, δηλαδή  ότι οι δυνάμεις και ανήθικες συμπεριφορές των εχθρών του δεν μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξή του. Ο κακός λύκος  όσο κακός και αν είναι υποκύπτει στα φυσικά φαινόμενα. Και είναι γνωστό ότι τα φυσικά φαινόμενα ενσκήπτουν όπως ο κεραυνός.

Η ομοιόμορφη κατανομή της δύναμης της Χρυσής Αυγής σε εθνικό επίπεδο παρά τον ανηλεή και εθνικά και πολιτικά ανήθικο πόλεμο εναντίον της, καταδεικνύει την απαρχή μιας λαϊκής εθνικής επανάστασης. Αδυνατώ να γνωρίζω το ποσοστό της ενσυνείδητης λαϊκής συμμετοχής σε αυτό. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις ασύνειδες δυνάμεις του λαού μας και στην θύελλα πού έρχεται. Οι ευθύνες των ιθυνόντων του κινήματος για την διαχείριση της θύελλας είναι μεγάλες και δύσκολες. Αυτό που θα τους βοηθήσει σημαντικά είναι η αγνότητα των προθέσεων τους και η άσκησή τους στο άθλημα του βαδίσματος μέσα στη φωτιά.

Ο φιλαλήθης
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου