Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Στο διάβολο το ευρώ, σώστε την ψυχή σας.



Εκατόν ογδόντα χρόνια μέχρι την εισαγωγή του ευρώ, η Ελλάδα επιβίωσε με το δικό της νόμισμα και με την δική της Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας που ανήκε πλήρως στο κράτος. Παρ’ όλες τις εθνικές καταστροφές που έζησε, τους πολέμους, τις κατοχές, τους εμφυλίους, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα και τις δικτατορίες και πάνω απ’ όλα, παρά το σάπιο και διεφθαρμένο φαύλο πολιτικό σύστημα που κυριάρχησε στη χώρα μας μετά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, εντούτοις το εθνικό μας νόμισμα ήταν.....
η σταθερή αιμοδοσία της ελληνικής οικονομίας. Παρά το ότι αυτή η χώρα δημιουργούσε τους πιο πλούσιους στον κόσμο, όταν την ίδια στιγμή ο λαός διατηρούταν σε κατάσταση φτώχειας εξ αιτίας του κρατικοδίαιτου πολιτικού του συστήματος, παρά τα σοσιαλιστικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν στη συνέχεια και την επιδρομή του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ στο κράτος, το εθνικό νόμισμα ήταν πάντα εκεί για να δίνει λύσεις και να κάνει την Ελλάδα να αντέχει.


Εδώ και δέκα χρόνια όμως, έχουμε ένα σκληρό νόμισμα, το ευρώ, όπως σκληρό νόμισμα είχε και η Αργεντινή και κατέρρευσε. Ένα νόμισμα απόλυτα συνδεδεμένο με τις ανεπτυγμένες βιομηχανίες της Δυτικής Ευρώπης και με συγκεκριμένη περιορισμένη ποσότητα, απόλυτα συνδεδεμένη με την παραγωγή Εθνικού Προϊόντος.. Αφού λοιπόν το νόμισμα αυτό είναι συγκεκριμένο σε ποσότητα και δεν μπορεί να υποτιμηθεί, δημιούργησε, όπως ήταν επόμενο σε μας (που δεν είχαμε παραγωγή), ελλείμματα και αντίστοιχα πλεονάσματα στα πιο παραγωγικά κράτη της Ευρωζώνης.
Τώρα μπήκαμε σε έναν φαύλο κύκλο και αφού αδυνατούμε να υποτιμήσουμε το νόμισμα θα πρέπει να υποτιμήσουμε και να εξαθλιώσουμε τις ζωές μας. Όμως έτσι, όχι μόνο δεν επιτυγχάνουμε ανάπτυξη και παραγωγή υπέρ του λαού μας, τουναντίον θα επιτύχουμε  περαιτέρω εξαθλίωση υπέρ του πλουτισμού των ξένων επενδυτών, εάν και όποτε έρθουν.

Η μόνη λύση σε μία ΕΕ ισότιμων εταίρων είναι, η έκδοση από την ΕΚΤ νέου νομίσματος, η έκδοση ευρωοομολόγων υπέρ των κρατών με εγγύηση της ΕΚΤ και ο δανεισμός απευθείας των κρατών από την ΕΚΤ, όπως κάνει κάθε κεντρική τράπεζα, όπως κάνει και η FED και όχι μέσω ιδιωτικών τραπεζών.

Εφόσον λοιπόν η ΕΕ δεν θέλει να εφαρμόσει αυτά τα απλά οικονομικά μέτρα και επιμένει να πλουτίζουν ορισμένα κράτη σε βάρος άλλων, τότε λοιπόν και ενόψει των εκλογών, μην μπαίνετε στο ψευτοδιλήμμα «Ευρώ ή Δραχμή».
Στο διάβολο το ευρώ. Σώστε την ψυχή σας.    

logia-tou-aera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου