Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η απάντησή μας προς την Παπαρήγα: Εφεδρεία του συστήματος είναι το ΚΚΕ!





(Γι’ αυτό και καταρρέει μαζί του…)
Συνέντευξη τύπου έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Γ.Γ. του καταρρέοντος ΚΚΕ, η οποία χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή και την ενότητα της αριστεράς… εφεδρείες του συστήματος. Ιδού τι είπε η Παπαρήγα:
«Το πολιτικό σύστημα μπορεί να κλείσει κάθε ρωγμή που ο λαός θα επιβάλλει με την αντεπίθεσή του, στον βαθμό που δεν εντάσσεται σε μια πολιτική ρήξης και ανατροπής, καθώς έχει εφεδρείες ακόμα στα χέρια του, όπως το νέο δίλημμα "κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ", ή να αξιοποιήσει τη Χρυσή Αυγή, ως δήθεν μια ανερχόμενη δύναμη, ή ακόμη και το λεγόμενο σύνθημα "ενότητα της αριστεράς"».
Ερωτηθείσα για το πώς μπορεί να… αξιοποιηθεί η Χρυσή Αυγή από το σύστημα, η Παπαρήγα απάντησε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκλογικά ως εξής: «αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να ψηφίσουν ΝΔ για να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ, είτε προβάλλοντας το επιχείρημα "ενισχύστε αριστερή κυβέρνηση" για να μην δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, άρα προοδευτικοί άνθρωποι, αριστεροί, κομμουνιστές, "ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ" για να σας γλιτώσει από τη Χρυσή Αυγή.
Αυτό το έχουμε δει και σε προηγούμενες εκλογές στη Γαλλία, το πώς αξιοποιήθηκε το κόμμα του Λεπέν για να ξαναβγεί ο Σιράκ, ο Σαρκοζί κ.λπ., αυτά είναι δοκιμασμένα σενάρια, το πώς δηλαδή χρησιμοποιείται από δυνάμεις του συστήματος, με διαφορές στη διαχείριση και στην προέλευση, για να υφαρπάξουν και να εκβιάσουν τον λαό στο πώς θα ψηφίσει».
Μάλλον, το γαρ πολύ της θλίψεως, για τον επικείμενο εκλογικό καταποντισμό της κόκκινης εκδοχής του πέρα για πέρα σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, γεννά… παραφροσύνη. Το πώς μπορεί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν ΝΔ «για να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ», ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουμε και μέχρι την ώρα –όπως δείχνουν όλες, μα όλες οι δημοσκοπήσεις- συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που λέει η Παπαρήγα (αγνοί πατριώτες που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΝΔ «για να μην έρθει η αριστερά», έρχονται μαζικά στην Χρυσή Αυγή). Το δεύτερο σενάριο («ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να σας γλιτώσει από τη Χρυσή Αυγή») είναι πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή, κι εδώ βέβαια δεν φέρει καμιά ευθύνη η Χρυσή Αυγή γι’ αυτό και δε σημαίνει πως είναι… εφεδρεία του συστήματος. Πάντως, ένα είναι σίγουρο: πως όταν δοκιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση –κι αυτό είναι μοιραίο να συμβεί, είτε το επιθυμεί είτε δεν το επιθυμεί, που δεν τον επιθυμεί- όποιο σύνθημα κι αν ρίξει η επιλογή Χρυσή Αυγή θα είναι αναπόφευκτη! Κι αυτό ασφαλώς είναι που φοβάται η Παπαρήγα…
Πάντως, χρειάζεται μεγάλο θράσος για να αποκαλεί το ΚΚΕ την Χρυσή Αυγή «εφεδρεία του συστήματος». Γιατί, δεν ήταν η Χρυσή Αυγή που συνεργάστηκε με το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου της «αλλαγής» («ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις»), με το… αζημίωτο βεβαίως, καθώς πολλοί κουκουέδες διορίστηκαν από το… παράθυρο σε νομαρχίες, δήμους και κοινότητες. Ούτε ήταν η Χρυσή Αυγή που οι μετωπικές της οργανώσεις έστελναν σωρηδόν στο πράσινο κράτος ονόματα «αντιστασιακών» κουκουέδων –πολλοί εκ των οποίων ήταν… μωρά στην κατοχή- για να εισπράξουν σκανδαλωδώς συντάξεις της «εθνικής αντίστασης». Ούτε ήταν η Χρυσή Αυγή που χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρεία του συστήματος το 1989, συγκυβερνώντας πότε με τον Μητσοτάκη (φταίγανε τα… ντολμαδάκια της συγχωρεμένης της κυρά-Μαρίκας) και πότε με Παπανδρέου και Μητσοτάκη μαζί (στην «οικουμενική»). Ούτε ήταν η Χρυσή Αυγή που συμφώνησε τότε να δώσει, (με απευθείας ανάθεση, με απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών!!!) τη χρυσοφόρα σύμβαση για τα ψηφιακά τηλέφωνα του ΟΤΕ στον «γιό του Πέτρου». Ούτε είναι η Χρυσή Αυγή το παντοτινά αγαπημένο παιδί του σάπιου συστήματος, που όλοι το «σέβονται» και «αναγνωρίζουν τους αγώνες και τις θυσίες του» (για τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας μας κ.τ.λ.). Τέλος (και τω θεώ δόξα), δεν ήταν η Χρυσή Αυγή που φυλάει με ροπαλοφόρους μαντραχαλάδες, δίκην Κοζάκων, τα ελληνικά «Χειμερινά Ανάκτορα», τη βουλή των Ελλήνων, όποτε μυρίζει μπαρούτι! «Σύντροφοι» αυτά τα ολίγα και σταματήστε να πιάνεται την Χρυσή Αυγή στο βρωμόστομά σας, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τα μούτρα σας!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου