Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ρωσία προς Τουρκία: “Μην τολμήσετε να επωφεληθείτε – Ήταν ατύχημα”


Η Ρωσία πήρε θέση και προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς την Τουρκία να μην επέμβει, ανανγωρίζοντας ωστόσο ότι το βλήμα που σκότωσε την μητέρα και τα τέσσερα παιδιά, εκτοξεύθηκε από θέσεις του συριακού Στρατού: Πριν λίγο ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε τη Συρία να δηλώσει πως η επίθεση στα τουρκικά σύνορα ήταν ατύχημα και ότι δεν θα επαναληφθεί και την Τουρκία να μην θελήσει να επωφεληθεί από το ατύχημα.

Ο ισχυρός άνδρας του ρωσικού ΥΠΕΞ, απηύθυνε γενικά έκκληση "για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις πλευρές", μετά το αδέσποτο βλήμα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους.

«Μέσω του πρεσβευτή μας στη Συρία επικοινωνήσαμε με τις αρχές της Δαμασκού που μας βεβαίωσαν πως αυτό που συνέβη στα σύνορα με την Τουρκία ήταν ένα τραγικό ατύχημα και δεν θα ξανασυμβεί», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισλαμαμπάντ. «Θεωρούμε πως είναι θεμελιώδους σημασίας να το ανακοινώσει επισήμως η Δαμασκός και να λήξει το επεισόδιο. Όλοι πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και κανείς να μην επωφεληθεί από ένα ατύχημα» κατέληξε 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου