Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Εισερχόμαστε στη Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 506/23-10-2012 του Βουλευτή Επικρατείας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Χρήστου Παππά προς τους Υπουργός Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων σχετικά με τη λήψη μέτρων σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των κομμάτων.
Κύριε συνάδελφε, έχετε το λόγο για 2 λεπτά.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Θα υπομείνετε, αγαπητέ, κύριε Υπουργέ, το μαρτύριο της ερώτησης και της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας που ακούστηκε πριν από λίγο εδώ. Βλέπουμε πώς εκφράζεται η λαϊκή κυριαρχία μέσα σ’ αυτή την Αίθουσα και με τι ποσότητα Βουλευτών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι στη Χρυσή Αυγή για την έκβαση αυτής της λαϊκής κυριαρχίας στο Κοινοβούλιο.
Για να μην τρώω το χρόνο μου να σας πω, αν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο –εγώ το έχω διαβάσει πριν από χρόνια- μια ρήση του Τζωρτζ Όργουελ που σκιαγραφεί σε ένα βαθμό, θα έλεγα και το νόημα της σημερινής ερώτησης. Έγραψε, λοιπόν, ο περίφημος Τζωρτζ Όργουελ το 1945 στο έργου του «Η φάρμα των ζώων» το περίφημο «όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Στη σύγχρονη φάρμα, λοιπόν, της ελληνικής πολιτικής η έκφραση αυτή βρίσκει την πλήρη δικαίωσή της στην αντιμετώπιση που επιφυλάσσει η πολιτεία, αφενός απέναντι στον ελληνικό λαό και αφετέρου απέναντι στα μεταπολιτευτικά πολιτικά κόμματα που παρασιτούν, θα έλεγα, εις βάρος του ελληνικού λαού. Είναι γνωστό τοις πάσι, αυτό.
Ακούσαμε πρόσφατα τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κυρίως κόμματος της Τροϊκανής εσωτερικής συγκυβέρνησης, τον κ. Μαυρουδή Βορίδη να δηλώνει πως πρέπει να επανενεργοποιηθούν οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία, διότι η αναστολή της συνεπάγεται μια ιδιότυπη στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Ο κ. Βορίδης, λοιπόν, εκφράζοντας τις θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες θέσεις απηχούν συγχρόνως και τις θέσεις της διεθνούς τριμερούς –τριμερή κυβέρνηση έχουμε, τη γνωστή τριμερή έχουμε και στο εξωτερικό- εξεδήλωσε τη συμπόνια του για τους αδικημένους τραπεζίτες. Ζητά μάλιστα και την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Θα μιλήσω λιγότερο στη δευτερολογία μου, κυρία Πρόεδρε. Μην ανησυχείτε.
Θα επιχειρήσουμε με την ερώτηση αυτή, για μια ακόμη φορά, να προσεγγίσουμε αυτή την ιδιότυπη λογική. Άκουσα με προσοχή την προηγούμενη απάντησή σας στην ερώτηση του κ. Κουίκ και βγήκα από τα ρούχα μου. Λέω «τι γίνεται;». Θα προσεγγίσουμε την ιδιότυπη και θα έλεγα σουρεαλιστική λογική της Κυβέρνησης και θα αποδεχθούμε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε οι αυτοκτονίες, ούτε τα νοικοκυριά που θα ξεπαγιάσουν φέτος το χειμώνα, δεν είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι Έλληνες άνεργοι, δεν είναι τα νιάτα της πατρίδας μας που κινούνται χωρίς δουλειά, χωρίς όραμα, χωρίς ιδανικά. Είναι η έλλειψη της ρευστότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας πώς θα άρουμε αυτή την κατάσταση.
Ζούμε σε μια ευνομούμενη δημοκρατία που υπάρχει η λαϊκή κυριαρχία, όπως η σημερινή δημοκρατία όπου ξεζουμίζουμε τον Έλληνα πολίτη προκειμένου να εξοφλήσει τα δάνειά του. Τα συστημικά κόμματα και άλλοι φορείς, όπως και εσείς στο Υπουργείο Οικονομικών, επιδιώκετε να αναλάβετε την οικονομική διαχείριση  μιας ολόκληρης χώρας. Το κόμμα σας χρωστάει υπέρογκα ποσά τι στιγμή που καλείτε τον ελληνικό λαό -και αυτές τις μέρες με τα μέτρα που φέρνετε προς ψήφιση- να υποστεί τεράστιες θυσίες ως θανάτου, θα έλεγα.
Ξέρετε για το επίδομα θέρμανσης πρέπει να είσαι ημιθανής για να το πάρεις με τα κριτήρια που έχετε βάλει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ολοκληρώστε, σας παρακαλώ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Μάλλον, θα το δώσετε σ’ όλον τον ελληνικό λαό έτσι όπως πάτε. Θα δοθεί κ. Κουίκ το επίδομα. Θα μας πεθάνουν όλους έτσι όπως πάνε, άρα θα το πάρουν όλοι. Γιατί για να πάρεις τώρα επίδομα θέρμανσης, όπως ρωτήσατε, πρέπει να είσαι τελειωμένος.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Επί του θέματος, κύριε Παππά, σας παρακαλώ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Συγγνώμη, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ολοκληρώστε, γιατί έχετε και άλλο χρόνο για να πείτε και τα υπόλοιπα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ολοκληρώνω.
Θα περιμένω, λοιπόν, με ενδιαφέρον την απάντηση του καλοπροαίρετου κυρίου Υπουργού, πως θα δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε.
Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο για τρία λεπτά, καταρχάς.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Κυρία Πρόεδρε, κύριε Βουλευτά, στο θέμα που με έχετε ρωτήσει και από την ενημέρωση που είχα από τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη οφειλή κόμματος στο οποίο αναφερθήκατε στην ερώτησή σας από πλευράς δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών.
Στα υπόλοιπα που είπατε σε σχέση με τις οικονομικές σχέσεις των κομμάτων με τις τράπεζες αυτά είναι θέματα αστικού δικαίου και ρυθμίζονται από τις συμβάσεις τους. Όταν υπάρχουν προβλήματα το αστικό δίκαιο προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν είναι στη δική μας γνώση οι σχέσεις μεταξύ των τραπεζών και των κομμάτων. Τουλάχιστον στα θέματα της αρμοδιότητάς μου δεν είναι κάτι στο οποίο μπορώ να σας απαντήσω. Με ρωτήσατε για τις οφειλές και σας απάντησα ότι για οφειλές προς το δημόσιο εν στενή εννοία δεν έχω κάτι καταγεγραμμένο αυτήν τη στιγμή.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Παππά, έχετε άλλα τρία λεπτά για να συνεχίσετε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Υπουργέ, αφού, λοιπόν οι σύμβουλοί σας δεν σας ενημέρωσαν -και ενδεχομένως δεν ζείτε στην Ελλάδα, μπορεί να ζείτε στην φλατ Ολλανδία και δεν ξέρετε ότι τα κόμματα χρωστάνε και το κόμμα σας και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ- θα σας ενημερώσω εγώ. Μάλιστα ομολογήσατε και προηγουμένως ότι τόσα χρόνια -ακριβώς τα λόγια σας- δεν είχαμε λάβει μέριμνα για πάρα πολλά πράγματα. Λάβατε μέριμνα, όμως, τα συστημικά κόμματα όλα αυτά τα χρόνια πως θα πάρετε δανεικά και αγύριστα, πως τα κόμματά σας θα πάρουν από τις τράπεζες.
Εκτεθήκατε με την απάντηση που δώσατε. Γιατί ήρθατε να απαντήσετε τότε, κύριε Υπουργέ; Κακώς. Απαντήσατε στον κ. Κουίκ. Πηγαίνετε στην εργασία σας. Συνεχίστε τα μέτρα. Τι μου είπατε τώρα; Έκκληση στη λογική κάνω. Γιατί ήρθατε να απαντήσετε; Είπατε ότι εδώ δεν είμαστε δικαστήριο. Φυσικά δεν είμαστε δικαστήριο. Ζητάμε μια πολιτική απάντηση.
Νούμερο: 242 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί; Όταν είστε έτοιμοι να πάρετε το σπίτι του μέσου Έλληνα, του φουκαρά, του άνεργου για μια ληξιπρόθεσμη δόση να πάρουν οι τράπεζες, όταν φέρνετε όλα αυτά τα μέτρα για να χρηματοδοτήσετε τις τράπεζες, έρχεστε και μου δίνετε μια απάντηση τελείως φλατ. Ημερίδα της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ θύμισε η απάντησή σας. Έλεος, δηλαδή. Έκκληση στη λογική.
Χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, χρωστάει η Νέα Δημοκρατία. Τι θα γίνει μ’ αυτά τα λεφτά; Στον κόσμο θα παίρνουν το σπίτι, σ’ εσάς θα πάρουν τα κινητά και ακίνητα της Νέας Δημοκρατίας; Θα σας κόψουν το ρεύμα στο κόμμα σας; Στη Συγγρού θα κόψουν το ρεύμα; Στη Χαριλάου Τρικούπη -που έχει πάει τώρα το ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω σε ποιο υπόγειο θα καταλήξει- θα κόψουν το ρεύμα;
Ντροπή σας!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Υπουργέ, θα απαντήσετε;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Και πάλι θα ήθελα να πω ότι το δημόσιο χρέος δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή σαν χρέος τέτοιο από πλευράς κομμάτων προς το δημόσιο. Αυτό για το οποίο μιλήσατε είναι οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων και το τραπεζών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τα παίρνατε και από τις λίστες Λαγκάρντ, τα παίρνατε και από τις τράπεζες! Έλεος! Η απάντηση είναι για τα μπάζα! Πάμε να φύγουμε. Σταματήστε. Πηγαίνετε στη δουλειά σας.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Θα ήθελα…
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Δεν μας ενδιαφέρει η απάντησή σας, είναι για τα μπάζα! Έλεος!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): … να πω ότι σε σχέση με τις υποχρεώσεις τις συμβατικές που έχουν -και το επαναλαμβάνω- αυτό δεν είναι θέμα αυτήν τη στιγμή του δημοσίου.
Στο δημόσιο, τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε καταγεγραμμένη οφειλή. Και σε όσες οφειλές υπάρχουν –εννοώ εάν υπάρξουν στο μέλλον- εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις. Αυτή τη στιγμή, όμως, τουλάχιστον σ’ αυτό το οποίο έχω αντικείμενο δράσης δεν έχουμε καταγεγραμμένη οφειλή.
Ευχαριστώ πολύ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.
http://xristospappas.blogspot.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου