Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

“Η λίστα της ντροπής”

30 Μήνες omerta! Μέχρι τώρα...
«Ποιος είδε κράτος λιγοστό, σ' όλη τη γη μοναδικό, εκατό να εξοδεύη και πενήντα να μαζεύη;...
Νάχη κλητήρες για φρουρά και να σε κλέβουν φανερά, κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε τον κλέφτη να γυρεύουνε;»
ΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Οργή και αγανάκτηση κατέβαλε άπαντα τα λεγόμενα δημοκρατικά ΜΜΕ καθώς και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του παλαιού κομματικού κόσμου (δεξιού και αριστερού) από την όντως θορυβώδη αποχώρηση των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Μεγαλύτερη ήταν η αγανάκτησή τους γιατί η αποχώρηση αυτή έγινε γνωστή και δεν μπόρεσαν να την λογοκρίνουν... Λες και δεν έχουν την υποχρέωση ό,τι συμβαίνει μέσα στο κοινοβούλιο να το μαθαίνει ο Ελληνικός Λαός. Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι ουσιώδες. Οι όποιες ύβρεις, εάν ήσαν ύβρεις, και δεν ανταποκρίνοντο στην πραγματικότητα και στο λαϊκό αίσθημα, απευθυνόντουσαν στον υβριστή μας υπουργό της συγκυβέρνησης και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και όχι γενικά όπως θέλουν να παρουσιάσουν τα πράγματα στην Βουλή, ο οποίος πράσινος υπουργός της συγκυβέρνησης του Μνημονίου είχε ομιλήσει προηγουμένως για φασιστικά σκουπίδια, ενώ ένας συνάδελφός του γαλάζιος αυτή τη φορά είχε μιλήσει για εγκληματική σπείρα. Με άλλα λόγια, για αυτούς δημοκρατία είναι να μας υβρίζουν με τον χειρότερο τρόπο και να μη λαβαίνουν απάντηση!
 
"φέρτε τη λίστα"
 
Μία από τις φράσεις που ακούστηκε από τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ήταν "φέρτε τη λίστα" και επί της ουσίας καμμία απάντηση δεν υπήρξε.
Γνωστό σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό τι περιείχε η λίστα αυτή. Τα ονόματα 2.000 ατόμων, τα οποία έβγαλαν κεφάλαια στο εξωτερικό, κεφάλαια τα οποία φυσικά και δεν ελέχθησαν εάν είναι καθαρά, εάν είναι προϊόν νόμιμης εργασίας και οικονομικής δραστηριότητος ή προϊόντα εγκλήματος. Αυτό που δεν γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός είναι την περιπέτεια της περίφημης λίστας. Όπως λοιπόν προκύπτει από επίσημα στοιχεία από τον Ιούνιο του 2010 ο διοικητής της ΕΥΠ είχε ενημερώσει για την ύπαρξη της λίστα τον υπουργό οικονομικών του Παπανδρέου Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος Παπακωνσταντίνου άφησε να περάσουν 4 ολόκληροι μήνες για να ζητήσει από την Γαλλίδα υπουργό Λαγκάρντ τον κατάλογο με τα Ελληνικά ονόματα, ο οποίος έφθασε μετά από δύο μήνες τον Νοέμβριο του '10 στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά από δύο ολόκληρους μήνες, τον Ιανουάριο του 2011, η αρμόδια οικονομική υπηρεσία ενημερώνει τον Παπακωνσταντίνου ότι τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Ελλάδα τα άτομα της λίστας δεν συμφωνούμε με τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Ο υπουργός οικονομικών δεν κάνει τίποτε και όταν μετά 6 μήνες, τον Ιούνιο του 2011 αντικαθίσταται από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο, παραδίνει τη λίστα στον Βενιζέλο, ο οποίος αποφαίνεται μετά από 2 ολόκληρους μήνες τον Αύγουστο του 2011 ότι η λίστα δεν είναι αξιοποιήσιμη. Έξι ολόκληρους μήνες αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός οικονομικών για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και "θάβει" την λίστα Λαγκάρντ και ξαφνικά μόλις πριν λίγες ημέρες επικοινωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά και του στέλνει με... courier την λίστα σε μορφή usb, ενώ η αρχική της μορφή ήταν σε cd...
Μετά από όλα αυτά τους φταίνε οι βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φωνάξουν δυνατά μέσα στο κοινοβούλιο αυτό που ψιθυρίζει ένας ολόκληρος λαός. Ότι, δηλαδή, η σημερινή ζοφερή οικονομική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της λεηλασίας του εθνικού πλούτου ενός ολόκληρου λαού από μία μικρή ομάδα "ημετέρων" οι οποίοι οδήγησαν την Πατρίδα μας στο σημερινό αίσχος. Ποιοι είναι αυτοί και πως επέτυχαν αυτό το επονείδιστο έργο; Απαντά ο Χρήστος Πασαλάρης στο σχετικό άρθρο του: «Δεν είναι παραπάνω από πέντε χιλιάδες τα σαρκοβόρα και τα ερπετά που βασανίζουν την άτυχη Πατρίδα. Με το ήμερο ή με το άγριο πρέπει να φύγουν.»
 
«Τα σαρκοβόρα και τα ερπετά»
 
Ποιοί είναι αυτοί; Ασφαλώς είναι και πολιτικοί, αλλά και επιχειρηματίες και άτομα που χειρίστηκαν δημόσιους οργανισμούς, σπεκουλαδόροι πάσης φύσεως, οι οποίοι αναμφισβήτητα με κομματικές πλάτες έκαμαν τα όσα έκαμαν. Πως τα έκαναν; Σημειώστε: Χρηματιστήριο, υπερτιμολογημένα δημόσια έργα, επιδοτήσεις, προμήθειες οπλικών συστημάτων σε διπλάσια και τριπλάσια τιμή από την κανονική τους και φυσικά οι περίφημοι «olympic games» του 2004 και τόσα άλλα... 
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εάν έχει την δυνατότητα αυτό το κράτος με αυτές τις δομές και αυτός ο πολιτικός κόσμος να κάνει αυτοκάθαρση. Φοβούμεθα πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον να συμβεί για τον πολύ απλό λόγο ότι τότε θα πρέπει να θιγούν συμφέροντα και πρόσωπα με ρόλο πρωταγωνιστικό στα δημόσια πράγματα. 
 
Υπάρχει η δυνατότητα τα κατά Πασαλάρην σαρκοβόρα και ερπετά, τα οποία αυτός το προσμετρά σε πέντε χιλιάδες να βγουν στην επιφάνεια και προπαντός να φέρουν πίσω τα κλεμμένα όπως απαιτεί ο λαός, ο οποίος σήμερα υποφέρει, πληρώνοντας στην ουσία τα χρέη άλλων; Είναι δυνατόν να συμβεί αυτό το πράγμα όταν έχουμε το δεδομένο ότι η λίστα των 2.000 ατόμων επί 30 σχεδόν ολόκληρους μήνες μένει στα αζήτητα και ουδείς γνωρίζει εάν έλθει ποτέ στην επιφάνεια και ποιες ενέργειες θα γίνουν όταν θα έλθει στην επιφάνεια; Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιέχονται ονόματα από μεγαλοσχήμονες των κομμάτων της εξουσίας και της δήθεν αντισυστημικής και ανατρεπτικής αριστεράς... Ότι υπάρχουν ονόματα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το πολιτικό κατεστημένο, αλλά και με την λεγόμενη τέταρτη εξουσία, τα ΜΜΕ, τα οποία έχουν καταστεί στην πραγματικότητα η πρώτη εξουσία αυτής της χώρας! Ποιοι είναι οι μοναδικοί αθώοι της λεηλασίας του εθνικού πλούτου αυτού του λαού;  Αυτοί σύμφωνα με τους αφέντες του προτεκτοράτου, οι αθώοι δηλαδή, δεν πρέπει να έχουν λόγο, πρέπει να εξοντωθούν, πρέπει με κάθε τρόπο να τεθούν στην άκρη. Γιατί είναι επικίνδυνος ο λόγος της Αλήθειας, είναι επικίνδυνο να ακούγεται και μάλιστα μέσα στο κοινοβούλιο η φράση "φέρτε τη λίστα".
 
Χρυσή Αυγή, ο απόλυτος εχθρός τους!
 
Η οργή και η λύσσα τους κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών δεν οφείλεται λοιπόν στο γεγονός ότι διαβρώνουμε τα χριστά κοινοβουλευτικά τους ήθη, αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις... Δεν είναι ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πραξικόπημα και να καταλύσουμε το πολίτευμα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην οποιαδήποτε περίπτωση. Άλλος είναι ο λόγος, Είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει καθαρά χέρια και αποτελεί σήμερα τη φωνή του Λαού, ενός Λαού, ο οποίος εξοντώνεται, όχι μόνον υλικά, αλλά προπαντός ηθικά και πολιτικά! Ενός Λαού ερημωμένου από Ιδανικά, που βλέπει να μη υπάρχει μέλλον για τα παιδιά του, να μη υπάρχει αύριο για την Πατρίδα και αφού πλέον η καταναλωτική φιέστα τελείωσε ήλθε η ώρα να δει την αλήθεια κατάματα. 
Η στάση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πραγματικά έχει εκπλήξει τους έχοντες και κατέχοντες. Προσπαθούν με κάθε τρόπο με συνεχείς προκλήσεις να μας θέσουν στο περιθώριο, αφού είδαν ότι η λάσπη τους λάσπη πολλών ετών δεν ευρίσκει ανταπόκριση στον Λαό. Προπαντός όμως τους αιφνιδιάζει ότι κάτι νέο γεννήθηκε στην πολιτική ζωή του τόπου. Έγραψε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Real News" της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2012, ο κ. Δ. Μαύρος και η άποψή του έχει σημασία αφού είναι ο διευθύνων σύμβουλος της MRB και γνωρίζει στοιχεία τα οποία ποτέ δεν δημοσιεύονται από τις δημοσκοπήσεις που διενεργεί:
 
«Δ. Μαύρος - συντηρητισμός - ριζοσπαστισμός: "Στο παρελθόν το πολιτικό τοπίο  ήταν ερμηνεύσιμο με βάση τον άξονα "Αριστερά-Δεξιά". Ξεκάθαρες έννοιες που εμπεριείχαν την οικονομική προσέγγιση στα προβλήματα του τόπου και τον τρόπο αντίληψης για το κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Σήμερα φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος άξονας δεν είναι δυνατόν να περιγράψει μονοσήμαντα το τοπίο, καθώς δεν μπορεί να σκιαγραφήσει την πολυπλοκότητα των συμπεριφορών (multiplicity) των πολιτών. Είναι πλέον απαραίτητη η ένταξη στον χάρτη ενός δεύτερου κάθετου άξονα στον "Αριστερά-Δεξιά", του άξονα "Συντηρητισμός-Ριζοσπαστισμός". Κάποιος εύκολα θα έλεγε ότι στο τεταρτημόριο "Αριστερά + Ριζοσπαστισμός" βρίσκεται π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ και στο "Δεξιά + Συντηρητισμός" π.χ. η Χρυσή Αυγή. Όμως, ποιος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά δεν θα αναγκαστεί να κινηθεί προς την κατεύθυνση του "Αριστερά + Συντηρητισμός" για να μπορέσει να διεκδικήσει την εξουσία και ποιος λέει ότι με την ανασφάλεια και τον φόβο που επικρατεί η Χρυσή Αυγή δεν είναι ήδη στο τεταρτημόριο "Δεξιά + Ριζοσπαστισμός". σκεφτείτε ότι το κεντρικό κοινό της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, που ενδεχομένως έχουν ελάχιστα αποθέματα ψυχραιμίας και υπομονής, αλλά και κοντό "φιτίλι" θυμού. Κάποιοι πρέπει να προσέξουν, και όχι μόνον όσοι βρίσκονται "Αριστερά".»
 
Είναι προφανές λοιπόν ότι το πολιτικό τοπίο έχει δραματικά αλλάξει, ότι κάτι νέο έχει γεννηθεί και αυτό το νέο δεν είναι τίποτε άλλο από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία δυστυχώς γι αυτούς δεν είναι δεδομένη και δεν έχει δουλείες και γραμμάτια υπογράψει σε κανέναν. Γιʼ αυτό το λόγο και μας πολεμούν, γιʼ αυτό τον λόγο και μας προκαλούν. Έχουμε καθήκον απέναντι στην Πατρίδα, στον Λαό μας και στην Ιδέα μας να αντέξουμε και θα αντέξουμε.
 
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου