Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ... Βουλευτές του Σύριζα εγκαλούν τον ΥΠΕΘΑ γιατί παίρνει τα... δωρεάν Άρματα απο τις ΗΠΑ!!!


Παναγιωτόπουλος : Δεν αποφασίσαμε ακόμη εάν θα τα πάρουμε ... (ασχολίαστο...)

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά δεν πρέπει να πάρουμε τα 'αρματα γιατί δεν ενημερώσαμε τον Βαρεμένο και τον Δρίτσα !

Με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημερώνει πως δεν έχει ληφθεί απόφαση για προμήθεια αρμάτων μάχης, ενώ αναφέρει ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση πρότασης των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ABRAMS στον ελληνικό στρατό.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των..... βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, Θοδωρή Δρίτσα, Αγνής Καλογερή και Βασίλη Χατζηλάμπρου στην οποία καλούσαν τον υπουργό να εξηγήσει «πώς, ενώ παραμένει χωρίς δημοκρατική έγκριση από τη Βουλή ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, προωθούνται διαδικασίες προμήθειας αρμάτων μάχης».
Ο υπουργός αναφέρει ότι η προμήθεια ή μη αρμάτων μάχης βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης, ενώ αναφορικά με την πρόταση των ΗΠΑ, σημειώνει ότι η πολιτική ηγεσία του ΓΕΣ θα προβεί στη σύνταξη πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης για την αποδοχή ή μη της δωρεάν παραχώρησης των αρμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και συνεξετάζοντας όλα τα οικονομικοτεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την αμερικανική πλευρά (κόστος επιχειρησιακής αξιοποίησης, αναβάθμισης, εν συνεχεία υποστήριξης, προμήθειας κλιμάκων ανταλλακτικών και εργαλείων, πυρομαχικών, εξομοιωτών εκπαίδευσης κ.λπ.).
Σε περίπτωση αποδοχής της προσφοράς των ΗΠΑ, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ανάμεσα στις οποίες και η ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, αναφέρει ο υπουργός.
Αναφερόμενος στα οφέλη που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημειώνει ότι, εφόσον αποφασιστεί η προμήθεια αρμάτων μάχης, το υπουργείο θεωρεί ότι θα είναι δυνατή η συμμετοχή της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας στην υποστήριξη ή ακόμη και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρμάτων. Πηγή: www.protothema.gr

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
 
 paspartoy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου