Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Επιβεβαιώνει η ΕΕ τις "οδηγίες πολέμου" για την Ελλάδα - Επιχειρησιακό περιβάλλον Blackwater...


Η EE παραδέχθηκε την ύπαρξη οδηγιών ασφαλείας προς το προσωπικό της που επισκέπτεται την Ελλάδα οι οποίες κάνουν την χώρα μας να δείχενι ως ... προάστειο της Δαμασκού και μάλιστα τονίζει ότι αυτές οι οδηγίες ασφαλείας εκροθηκαν σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές! Πλέον λαμβάνει άλλες διαστάσεις και η μαρτυρία του πρεσβευτή μας στον Καναδά για εμπλοκή της Blackwater στην ασφάλεια της κυβέρνησης και της Βουλής καθώς το ζήτημα είναι πολύ ευρύτερο.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει σιωπήσει χαρακτηριστικά, ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση ούτε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Ποτέ άλλοτε δεν έχει εκδοθεί τέτοιο κείμενο (δημοσιεύθηκεκαι στο ΒΗΜΑ) που να αφορά χώρα της Ευρωπαικής Ενωσης και όχι χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη ή άλλη εμφυλιοπολεμική κατάσταση.
Η ΕΕ δεν επιβεβαιώνει σε ερώτηση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το πρώτο μέρος του mail, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Η ουσία είναι το δεύτερο μέρος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο υπεύθυνος της Κομισιόν στην Αθήνα ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι:
 «Η Επιτροπη εκδίδει οδηγιες για την ασφαλεια του προσωπικου της, δεν αποτελει πρωτοτυπια, ειναι καθηκον της. Το παρακατω κειμενο σε εισαγωγικα ΔΕΝ εξεδοθη απο την Επιτροπη. Οι οδηγιες που επονται αυτου του κειμενου ειναι αυτονοητες υποδειξεις της Επιτροπης προς το προσωπικο της. Οι οδηγιες αυτες έγιναν σε συνεννοηση με τις Ελληνικες αρχες!». Συγκεκριμένα, το κείμενο που δημοσίευσε το Βήμα και το οποίο, κατά την Κομισιόν, είναι πλαστό είναι το εξής:
«Dear sir
This note is confidential, for your information. Contacts information has been removed for reasons of safety of people involved. There is some additional information (only orally distributed), shared with IMF staff, in regard with intelligence collected, concerning violent riots in Athens on March, with Xs (the number mentioned is not possible to communicate) deads.
Kind request for discretional treatment.
FYI, this is the first travel advice ever issued by Commission for a mission of officials to a member state.
Greek employees in Commission have been severely upset and they read very carefully the recommendations also for their own safety whenever they will have to travel and accommodate back home.
Kind regards,

Που σημαίνει το κείμενο:
"Αυτό το σημείωμα είναι εμπιστευτικό, για την ενημέρωσή σας. Τα στοιχεία επαφών έχουν αφαιρεθεί για λόγους ασφάλειας των ατόμων που εμπλέκονται. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες (μόνο προφορική διανομή), που έχουν έλθει σε γνώση των υπηρεσιών από κοινού με το προσωπικό του ΔΝΤ και αφορούν σε πληροφορίες που έχουν συλλεγεί σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, με X (ο αριθμός δεν επιτρέπεται να αναφερθεί) νεκρούς.
Παράκληση για διακριτική μεταχείριση της παρούσας πληροφόρησης.
Προς ενημέρωσή σας, αυτή είναι η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία που έχει ποτέ εκδοθεί από την Επιτροπή για την αποστολή των υπαλλήλων της σε ένα κράτος μέλος.
Οι Έλληνες υπαλλήλοι της Επιτροπής έχουν αναστατωθεί και διαβάζουν πολύ προσεκτικά τις συστάσεις και για τη δική τους ασφάλεια, κάθε φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν και να φιλοξενηθούν στην χώρα τους.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Ας δούμε όμως τι είναι εκείνο που παραδέχεται πλέον η Κομισιόν.
 
"Όσον αφορά την αποστολή σας στην Αθήνα, θα θέλαμε να σας στείλουμε μερικές συστάσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας στην Αθήνα.
Αυτό που ακολουθεί είναι συμβουλή της ασφάλειας και συμβουλές που συνιστώνται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ 
- Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα.
    Μείνετε ενημερωμένοι.
    Λόγω των συχνών απεργιών, να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα σχέδια ταξιδιού ή των μεταφορικών μέσων.
    Για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
    Όσον αφορά τις απεργίες μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, ταξί, κλπ.), η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη, ενημερωμένη πληροφόρηση
    Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
    Σε μια πολιτικά ευαίσθητη χρονική στιγμή, ακόμα και μία ήπια αντίδραση μπορεί να παρερμηνευθεί από διαδηλωτές.
    Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.
    Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.
    Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
    Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε.
    Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές.
    Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.
    Για ασφαλή αναχώρηση, περιμένετε την διέλευση ή διάλυση της διαδήλωσης ή ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από το προσωπικό ασφαλείας.
    Μην μεταφέρετε με τρόπο που να είναι ορατά στοιχεία της επαγγελματικής σας ιδιότητας.
    Προσοχή σε έγγραφα, κονκάρδες ταυτότητας ή άλλα αντικείμενα σε κοινή θέα που αποδεικνύουν τη σχέση σας με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
    Για παράδειγμα, μην φέρετε ποτέ εμφανώς το σήμα της Επιτροπής έξω από τα κτίρια της Επιτροπής, μην διαβάζετε έγγραφα της Επιτροπής σε δημόσιους χώρους.
    Προσοχή στην λαθρο-ακρόαση. Αποφύγετε τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν λεπτομέρειες της δουλειάς σας (αίθουσες συνεδριάσεων  όνομα ξενοδοχείου, καθώς και οποιαδήποτε προσωπική αναφορά πληροφοριών κλπ.) σε κοινόχρηστους χώρους, στο δρόμο, στο μετρό, οταν μιλάτε στο τηλέφωνο.
    Να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακούσουν.
    Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ταξί με το όνομα της Επιτροπής.
    Προσέξτε ιδιαίτερα τα ευαίσθητα επαγγελματικά σας αντικείμενα.
    Αν σκοπεύετε να πάτε για ένα ποτό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο μετά τη συνάντησή σας, μην μεταφέρετε ευαίσθητα έγγραφα μαζί σας σε κοινωνικούς χώρους (μπαρ, εστιατόρια, κ.λπ.).
    Επινοήστε μια πληκτική "ιστορία ζωής".
    Ο οδηγός ταξί που θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας ή ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου ή περιπτέρου με τον οποίο θα έρθετε σε επαφή για μια μικρο-αγορά δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι εργάζεστε για τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
    Αν ερωτηθείτε μιλήστε για το προηγούμενο επάγγελμά σας σαν να συνεχίζετε να το ασκείτε ή αναφερθείτε στο επάγγελμα ενός από τους καλύτερους φίλους σας.
    Χειριστείτε τα ύποπτα πακέτα με προσοχή.
    Τα πακέτα και τα γράμματα που φτάνουν στα γραφεία της Αθήνας περνούν από συστηματικό έλεγχο.
    Αν, όμως, πιστεύετε ότι είναι ύποπτο πακέτο (επειδή δεν έχει διεύθυνση επιστροφής, έχει μια παράξενη μυρωδιά ή περίεργους λεκέδες, έχει κορδόνι ή σύρμα που προεξέχει από το εσωτερικό, το περίβλημά του είναι τυλιγμένο με υπερβολικές ποσότητες κολλητική ταινία ή κάτι άλλο σας κινήσει υποψίες), μην το ανοίξετε και ζητηστε επανέλεγχοαπό το προσωπικό ελέγχου.
    Να γνωρίζετε καλά και να ακολουθειτε τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης.
    Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών ακολουθήστε τις οδηγίες εκκένωσης του προσωπικού ασφαλείας.
    Πάρτε τη σημείωση των εξόδων κινδύνου πλησιέστερο στο δωμάτιό σας στο ξενοδοχείο σας.

    Κρατήστε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης ανάγκης (αστυνομία, σημείο επαφής, ξενοδοχείο, συναδέλφους, κλπ.) διαθέσιμους ανά πάσα στιγμή.
    Οι τοπικές γραμμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα είναι 100 για την Αστυνομία, 166 για ασθενοφόρο, και 199 για την πυροσβεστική.
    Προσθέστε αυτούς τους αριθμούς στον κατάλογο τουκινητού σας τηλεφώνου.
    Ενημερώστε τα μέλη της αποστολής, όταν και όπου θα έχετε την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια μετά-ώρες εργασίας.
    Παραμείνετε σε εγρήγορση. Άσκηση προφυλάξεις κοινής λογικής ασφάλειας για τον περιορισμό του κινδύνου της μικροεγκληματικότητας.
    Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον σας. Να είστε προσεκτικοί για πιθανές προσπάθειες στο δρόμο να σας αποσπάσει κάποιος προσωπικά ή επαγγελματικά αντικείμεναστο πλαίσιο του μικρο-εγκλήματος.
    Αν νομίζετε ότι κάποιος σας ακολουθεί ή σας παρατηρεί, πηγαίνετε στον πλησιέστερο δημόσιο χώρο που είναι καλά φωτισμένος και κινούνται πολλοί άνθρωποι και καλέστε την αστυνομία.
    Να αναφέρετε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά.
    Οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και ασυνήθιστα περιστατικά πρέπει να δηλώνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες".
Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πλέον επίσημες οδηγίες της Ευρωπαικής Επιτροπής για την επίσκεψη στελεχών και αξιωματούχων της σε μία χώρα μέλος της Ε.Ε… Εν κατακλείδι, όταν εκδίδονται τέτοιες οδηγίες, τότε πρόκειται για χώρες που η δράση της Blackwater ειναι αυτονόητη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου