Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεργασία: Η Οικονομία της Παράνοιας

Συνεργασία: Η Οικονομία της Παράνοιας Σε 2 χρόνια είπε και βρόντηξε ο κ. Σαμαράς θα είμαστε μια άλλη Ελλάδα. Τα 11,7 δισ. ευρώ , γίνονται οσονούπω 13 δισ. ευρώ και πολύ σύντομα σας υπογράφω, θα είμαστε στα 20 δισ. ευρώ. Ας λάβουμε θέσεις για απογείωση στην Οικονομία της Παράνοιας, για ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το "λεφτά υπάρχουν", προχώρησε στην επαναδιαπραγμάτευση, στο Ζάππειο Ι μετά στο Ζάππειο ΙΙ με την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων, την ελάφρυνση της φορολογίας, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της στήριξης της αγοράς ακινήτων κλπ. Στην Νέα τάξη πραγμάτων και βάσει των στοιχείων του κρατικού προυπολογισμού, οι φόροι στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, επταπλασιάστηκαν μέσα σε 3 χρόνια. Το όνειρο του Έλληνα έγινε πραγματικός εφιάλτης μίας και αντί για κεραμίδι πάνω απο το κεφάλι του, έρχονται αλλεπάλληλες κεραμίδες και όλες στην κυριολεξία σημαδεύουν το κεφάλι του.
Τα " κόκκινα" στεγαστικά έχουν πλεόν ξεπεράσει το 20 %, τα ενοίκια δεν πληρώνονται, τα κτίρια πλέον  δεν συντηρούνται και απαξιώνονται μέρα με την μέρα. Ο φαιδρός πρώην  υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος έλεγε, " οι Έλληνες πληρώνουν τα λιγότερα σε φόρους για ακίνητη περιουσία" ενώ η έκθεση της Τρόικα έγραφε ότι η επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, είναι 2 % του ΑΕΠ στην χώρα μας όταν στην ΕΕ είναι 1%. Το Νεοφιλελεύθερο παραλήρημα, περί διαρκούς λιτότητας δεν σταματά πουθενά, με την  υποστήριξη των διατεταγμένων ΜΜΕ που παρουσιάζουν  την Εθνοκάθαρση της Ελλάδος ως κάτι αναγκαίο. Η τρικομματική κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει την θανατική καταδίκη της Ελλάδος, η οποία θα ολοκληρωθεί με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της. Το Λουξεμβούργο κατά πάσα εκτίμηση θα είναι η έδρα της εταιρείας στην οποία θα μεταβιβασθούν ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου πρός πώληση.
Ετοιμάζουν μεγάλη "αρπαχτή" έναντι ελαχίστου τιμήματος οι Βόρειοι "φίλοι" μας, ως και καλά μέσο για την μείωση του χρέου μας. Όπως προείπα και παραπάνω, μέσα σε μια αγορά που έχουν καταβαραθρωθεί οι εμπορικές αξίες, τι αποτίμηση περιμένουμε να δώσουν οι Διεθνείς τοκογλύφοι; Η τρόικα προωθεί ένα σχέδιο πλιάτσικου, σύμφωνα με το οποίο η χώρα θα πάρει ένα ξεφτιλισμένο ποσό, για την οριστική μεταβίβαση των περιουσιακών μας στοιχείων σε ξένους. Σε αυτό το σημείο να τονίσω κάτι που δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψην και είναι ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα θέτουν ως όρο την αποκρατικοποίηση κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται τα δίκτυα ύδρευσης. Παναμάς, Νιγηρία, Υεμένη, Σενεγάλη, Αργεντινή είναι χώρες που ιδιωτικοποίησαν  το νερό και είδαν την τιμή του να εκτοξεύεται και ταυτόχρονα την ποιότητα του να υποβαθμίζεται.
Θα δώσω ένα παράδειγμα κυριαρχίας, μίας πολυεθνικής που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε και λέγεται Nestle. Ο τζίρος της Nestle το 2010 μόνο απο το νερό ξεπέρασε τα 8,5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε στο ντοκυμαντέρ "Bottled life" και έδειχνε πρακτικές που χρησιμοποιεί σε διάφορες χώρες, που εαν γνώριζε ο απλός κόσμος θα σταμάταγε άμεσα την κατανάλωση του. Όταν λέμε Οικονομία της παράνοιας, δεν εστιάζουμε μόνο στα βραχυπρόθεσμα οικονομικά λογιστικά μέτρα, αλλά προχωράμε σε αυτό που ονομάζουν οι οικονομικοί εγκέφαλοι, πλήρης διάλυση των υποδομών της χώρας και αρπαγή του ορυκτού πλούτου της.
Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας ,τα τελευταία 30 χρόνια, μετα την υπογραφή της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας( 1995). Είμαστε μια χώρα που ακόμα και αν καλυπτόμαστε από Διεθνείς συμβάσεις, δεν έχουμε επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά μας ύδατα. Λαμπροί Έλληνες επιστήμονες μιλούν για τον ορυκτό μας πλούτο, αλλά οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος της μεταπολίτευσης δεν έδιναν σημασία εσκεμμένα, όπως περίτρανα αποδεικνύεται πλέον. Ακόμα και η Κύπρος, που προχώρησε με το Ισραήλ σε ΑΟΖ  και εξόρυξη, έφτασε για 3 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάστηκε, να τα ζητιανεύει και να την ετοιμάζουν για Μνημόνιο. Τα παιχνίδια είναι στημένα απο τις γνωστές οικογένειες (Ρότσιλτ, Μόργκαν, Ροκφέλερ) για την αρπαγή ολόκληρων κρατών και με την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ έτοιμη να αναλάβει δράση.
Το ζεστό χρήμα το μετρητό, είναι τα δικά μας χρήματα Συναγωνιστές, που χρηματοδοτούν τους πολέμους που έντεχνα δημιουργούν.
Οι ΗΠΑ είναι μια χρεωκοπημένη χώρα με αστρονομικό έλλειμα με ένα τραπεζικό σύστημα εκτεθειμένο μόνο στην Ευρώπη με 3 τρισ. δολάρια. Όλα τα ασφάλιστρα των ομολόγων της ΕΕ είχαν πουληθεί από Αμερικάνικες τράπεζες για αυτό μόλις καταρρεύσει μια χώρα και αναδιαρθώσει το χρέος της, τότε οι ΗΠΑ θα είχαν να πληρώσουν όλες τις απώλειες μέσω των διάσημων πλέον CDS. Όλα ξεκίνησαν απο τους άπληστους τραπεζίτες της Αμερικής μας λένε και τελικά βρήκαν έναν χαμηλού επιπέδου πολιτικό στην Ελλάδα, τον Γ. Παπανδρέου και φόρτωσαν μια Παγκόσμια κρίση. Το 2009 o "ελαφρύς" Γ .Παπανδρέου τίναξε το Ελληνικό χρέος λογιστικά, ακόμα πιο πάνω και από της Ιρλανδίας και λίγες μέρες μετά, η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται τα υποβαθμισμένα απο τους "Οίκους αξιολόγησης" κρατικά ομόλογα της Ελλάδος και τα Spreads πέταξαν στον ουρανό και κάπως έτσι καταλήξαμε στην τρόικα.
Το πρόβλημα των τοξικών περιουσιακών στοιχείων των Ευρωπαικών τραπεζών και της εκκολαπτόμενης Παγκόσμιας κρίσης ήταν περίπου 20 τρισ. ευρώ και των ΗΠΑ 4 τρισ.. Τα στοιχεία αυτά τα γνώριζαν όλοι οι υπουργοί της ΕΕ απο το 2009, όπως επίσης γνώριζαν ότι η Βρετανία είχε έναν τραπεζικό κλάδο στο 500 % του ΑΕΠ, η Ισπανία 400 %, η Ελβετία 650 %, η Γαλλιά η Γερμανία η Ολλανδία η Δανία η Αυστρία περίπου στο 300 % του ΑΕΠ τους και η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία γύρω στο 200 %. Είναι αδύνατον να δει οποιοσδήποτε νομπελίστας Οικονομολόγος πλέον το τέλος της Κρίσης, αλλά ταυτόχρονα πολύ εύκολο να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε κοινός νούς οτι τα 100 δισ. ευρώ που χρειάστηκε η Ελλάδα έφεραν τέτοιο σπιράλ οικονομικού θανάτου σε όλη την υφήλιο. ΝΑΙ σε 2 χρόνια θα είμαστε μια χώρα σχεδόν διαλυμένη, με μισθούς  Βουλγαρίας, εξαθλιωμένους πολίτες, λαθρομετανάστες παντού, νοσοκομεία στα όρια της Αφρικής, γερασμένο Ελληνικό πληθυσμό και άλλα πολλά αρνητικά. Το θετικό για τις  άλλες χώρες θα είναι ότι θα έχουμε γεμίσει την υφήλιο με Έλληνες επιστήμονες, μιας και σαν χώρα δεν θα έχουμε σύντομα υποδομές για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Η Χρυσή Αυγή καταγγέλει τους Παγκόσμιους Τοκογλύφους καθημερινά που μέσω των Διεθνών οργανισμών και τραπεζών τους πίνουν το αίμα του Έλληνα πολίτη. Η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος σε αυτόν τον υφεσιακό κύκλο περικοπών και ξεπουλήματος φαντάζει Σισύφειο έργο.
Παναγιώτης Παγκάκης
Οικονομολόγος

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου