Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Καταλυτική η παρουσία της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας στο ΙΚΑ Χαλκίδος

Καταλυτική η παρουσία της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας στο ΙΚΑ Χαλκίδος Επίσκεψη στο ΙΚΑ Χαλκίδος πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας για να ελέγξει την ακρίβεια εξωφρενικών καταγγελιών που δεχθήκαμε. Σύμφωνα μ' αυτές, οι ασφαλισμένοι κάνουν ουρά έξω από την είσοδο του ΙΚΑ στην Αγία Βαρβάρα από τις 4 το πρωί(!), γράφοντας τα ονόματά τους σε λίστα, ώστε να έχουν πιθανότητες να φτάσουν στον υπάλληλο εντός του ωραρίου του. Μας αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι κάποιοι "επιτήδειοι" συχνά αντικαθιστούν την αρχική λίστα με δική τους, για μια "θέση" προτεραιότητας που πληρώνεται 5 ευρώ!
Συναγωνιστής, που έλεγξε την κατάσταση στις 4 πμ, ανέφερε ότι υπήρχαν ήδη δεκάδες συγκεντρωμένοι, ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι από απομακρυσμένα χωριά και κάποιοι νεώτεροι περιφρουρούσαν(!) όντως μια λίστα κολλημένη στον τοίχο, όπου ο κάθε προσερχόμενος συμπλήρωνε το όνομά του με αύξοντα αριθμό!
Στις 6:30 πμ, που το κλιμάκιο της τοπικής μας έφτασε στον χώρο, υπήρχαν ήδη άνω των 150 ονομάτων στην περιβόητη λίστα και συνέχιζαν να αυξάνουν, παρά την πληροφορία από τους ..εμπειρότερους της ουράς ότι σπάνια οι υπάλληλοι καταφέρνουν να εξυπηρετήσουν πάνω από 70. Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι είχαν μπροστά τους Χρυσαυγίτες, άρχισαν να μας "βομβαρδίζουν" με περιγραφές των εμπειριών τους από την... τυποποιημένη εδώ και 1,5 χρόνο διαδικασία της ουράς του ΙΚΑ Χαλκίδος. Μάθαμε για τύπους που αλλάζουν τις λίστες εξυπηρετώντας τους "πελάτες" τους των 5 ευρώ, για την αυτοοργάνωση των ασφαλισμένων για την περιφρούρησή της, για συχνούς ξυλοδαρμούς και καθημερινούς καυγάδες, για ποδοπατημένους αναπήρους που κατέληξαν και τραυματίες, για ηλικιωμένους που ερχόταν καθημερινά επί εβδομάδες και τελικά πέθαναν πριν καταφέρουν να δουν υπάλληλο του ΙΚΑ... Σοκαριστικά περιστατικά, σε μια "εκσυγχρονισμένη" Ελλάδα...

Σκοπεύαμε η επίσκεψή μας να είναι απλά ενημερωτική, αλλά αποφασίσαμε να γίνει παρεμβατική, όταν μια γιαγιά μας είπε κλαίγοντας ότι έρχεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα απ' το χωριό της, 3 ώρες μακριά, με το λεωφορείο και δεν έχει λεφτά να έρθει άλλη. Η συγκεκριμένη γριούλα ήρθε την προηγούμενη μέρα στη Χαλκίδα, με το τελευταίο λεωφορείο, και γράφτηκε στις 10 μμ(!) στη λίστα παίρνοντας διψήφιο αύξοντα αριθμό και ξενύχτησε μπροστά της όλη τη νύχτα για να μην την αλλάξουν... "Τιμημένα γηρατειά"... Πώς να φανταστούν, όταν πλήρωναν επί μια ζωή ασφαλιστικές εισφορές, ότι έτσι θα ήταν η ώρα που θα τις εξαργύρωναν...
Ανακοινώσαμε, λοιπόν, ότι αναλαμβάνουμε εμείς την διεκπεραίωση της εξευτελιστικής διαδικασίας, προσπαθώντας να την κάνουμε όσο πιο αξιοπρεπή και κόσμια γινόταν. Οι δεκάδες βασανισμένοι και ήδη ευερέθιστοι άνθρωποι χαλάρωσαν αυτόματα. Η ανακούφισή τους, που εμφανίστηκαμε κάποιοι που μπορούσαν να εμπιστευτούν ότι δεν θα επιτρέπαμε να αδικηθούν, έγινε τόσο εμφανής που ήταν απόλυτα δεσμευτική. Στις 7:30 πμ, φροντίσαμε να κοινοποιήσουμε την παρουσία μας, αναζητώντας την διευθύντρια - που δεν είχε ακόμη έρθει.
Στις 8 πμ, που αρχίζει επισήμως το ωράριο λειτουργίας και ανοίγει το μηχάνημα προτεραιότητας, εξασφαλίσαμε ότι όλοι οι παριστάμενοι έλαβαν με τη σειρά τα πολυπόθητα χαρτάκια, χωρίς σπρωξίματα και φωνές, με τάξη και ηρεμία. Με εγγύηση την παρουσία μας, οι ταλαιπωρημένοι Έλληνες ξαναθυμήθηκαν την ευγένειά τους και παρουσίασαν τον καλύτερο εαυτό τους, χρησιμοποιώντας τα "ευχαριστώ" και "παρακαλώ", προσφέροντας καθίσματα στους πιο ηλικιωμένους, περνώντας τα πολυπόθητα χαρτάκια προτεραιότητας στους πιο απομακρυσμένους δικαιούχους... Οι ίδιοι άνθρωποι, λίγο πριν, ήταν έτοιμοι ν' αρπαχτούν μεταξύ τους με την παραμικρή αφορμή, νιώθωντας ότι έπρεπε να υπερασπίσουν μόνοι τους το δίκιο τους απέναντι σε κάθε πιθανό καταπατητή του, δηλαδή όλους τους άλλους. Η αλλαγή στην παρουσία μας ήταν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα.
Διαπιστώνοντας ότι και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους (ξαφνικά διπλάσιους από συνήθως) υπαλλήλους του τμήματος παροχών προχωρούσε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, ανεβήκαμε δύο ορόφους για να συναντήσουμε την (άρτι αφιχθείσα) ψιλοαγχωμένη διευθύντρια, στην οποία παραδώσαμε τη λίστα της ντροπής και είχαμε μια συζήτηση, τα συμπεράσματα της οποίας θα μεταφέρουμε στους βουλευτές μας.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων πάντα και παντού, με κάθε τρόπο που μπορεί. Η προσπάθεια ολόκληρου του προδοτικού συστήματος να εμποδίσει την πορεία μας προς τον λαό μας έχει ήδη αποτύχει.
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου