Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Προεκλογικό παραμύθι η «επαναδιαπραγμάτευση»




Διεθνείς τοκογλύφοι: Ανέγγιχτο θα μείνει το Μνημόνιο!
Μπορεί οι εγχώριοι πολιτικάντηδες που συνέστησαν τη συγκυβέρνηση της… Νεοδημοκρατικής Αριστεράς να μας έταζαν προεκλογικά άλλος «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου, άλλος για «σταδιακή απαγκίστρωση» κ.τ.λ., για να πουλήσουν φρούδες ελπίδες στο λαό, αλλά τώρα –μετά την απομάκρυνση από την κάλπη- ήρθε η ώρα της… μαύρης αλήθειας.

Έτσι, με δηλώσεις που έκανε στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο επικεφαλής του Eurogroup και εμφανιζόμενος από τον Α. Σαμαρά ως προσωπικός του φίλος, Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ, μας επανέφερε στη θλιβερή πραγματικότητα του ανηλεούς Μνημονίου, το οποίο –όπως είπε- θα μείνει «ανέγγιχτο». Ιδού οι σχετικές δηλώσεις: «Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει ανέγγιχτο. Στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισήμανα ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Reuters, επιβεβαίωσε ότι πρόθεση των «δανειστών» μας (διάβαζε «διεθνών τοκογλύφων») είναι να παραμείνει το Μνημόνιο ως έχει, χωρίς «επαναδιαπραγματεύσεις», «σταδιακές απαγκιστρώσεις» και λοιπές προεκλογικές σαχλαμάρες των εγχώριων πολιτικάντηδων. Ιδού: «Υπάρχει ευρεία συναίνεση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ότι πρέπει να εμμένουμε στους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκε».

Τι έχουν να πουν τώρα οι ΨΕΥΤΕΣ;

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου