Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ξεσηκωμός κατά Ρομά στο Αιτωλικό - Στο πλευρό των κατοίκων η Χρυσή Αυγή

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο Αιτωλικό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των ρομά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ρομά, επιτέθηκε και λήστεψε ηλικιωμένη γυναίκα στη λαϊκή αγορά της περιοχής. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από κάτοικο, ο οποίος και έσπευσε να προστατέψει την ηλικιωμένη, προκαλώντας την επιθετική αντίδραση των ρομά, οι οποίοι τον τραυμάτισαν με ξύλα στο κεφάλι. Το γεγονός αυτό, έγινε γρήγορα γνωστό στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι βλέποντας την αστυνομία να ανέχεται την μακροχρόνια εγκληματική δραστηριότητα των ρομά, αποφάσισαν να αντιδράσουν δυναμικά. Πλήθος νεαρών Αιτωλικιωτών, κατευθύνθηκε προς το καταυλισμό των ρομά, ο οποίος βρίσκεται στο γήπεδο του Αιτωλικού και σε έναν ακόμη, πλησίον ενός πρατηρίου.
Οι ρομά, βλέποντας την οργή του πλήθους, έφυγαν για να αποφύγουν τα χειρότερα, ενώ για την ώρα έχουν αναφερθεί πυρπολήσεις τριών σπιτιών και δυο Ι.Χ. οχημάτων, που ανήκουν σε ρομά. Στο σημείο κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για την κατάσβεση των φωτιών. Τα επεισόδια με την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης έχουν κοπάσει, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν σε αναβρασμό, βλέποντας τις επίσημες αρχές να αδυνατούν να τους προστατέψουν από την ασυδοσία και τις εγκληματικές ενέργειες των ρομά. Στο σημείο των ταραχών, βρίσκεται ήδη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συμπαραστάθηκε παλαιότερα και συνεχίζει να συμπαραστέκεται στο δίκαια αιτήματα των κατοίκων του Αιτωλικού.

Να παταχθεί άμεσα η εγκληματική δράση των ρομά σε ολόκληρη τη χώρα. Να πάψει επιτέλους η ατιμωρησία και η ανοχή των αρχών. Όσο το κράτος κοιμάται, οι Έλληνες πολίτες είναι αναγκασμένοι να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Η Χρυσή Αυγή και οι βουλευτές βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων που πλήττονται από τους εγκληματίες.
Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου