Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Έκθεση μαθήτριας: Δεν έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε!

Η εξευτελιστική πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση και οι επιταγές των ξένων τοκογλύφων έχουν δημιουργήσει πληθώρα από Ελληνόπουλα να βιώνουν συνθήκες κατώτερες των ορίων της φτώχειας. 

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων της περιοχής για τον υποσιτισμό των παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε.


Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες. Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: "Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε"!

Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για παιδιά υποσιτισμένα αλλά και για ενήλικες που θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ενώ τα Ελληνόπουλα λιποθυμούν από την πείνα η τραγελαφική συγκυβέρνηση ορίζει ως αναξιοπαθούντες τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτε ευρώ στο κράτος.
 
http://xa-an-at.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου