Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

“Πολιτική κάθαρση τώρα”!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

 

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή για το φορολογικό
Θα αρχίσω την τοποθέτησή μου με ένα άρθρο το οποίο εγράφη τη Δευτέρα από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος ήτο από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της πολιτικής του μνημονίου, του κ. Πρετεντέρη στα «ΝΕΑ», άρθρο που είχε τίτλο «Η πικρή αλήθεια» και από το οποίο σας διαβάζω. «Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές και οι χαρές για τη δόση, ας πούμε την πικρή αλήθεια ή, καλύτερα, να αφήσουμε να την πει ο Νικολά Μπαβερέζ, ένας από τους κορυφαίους Γάλλους οικονομολόγους: «Η Ελλάδα έχει καταστραφεί. Παραμένει στο ευρώ μόνο χάρη στο πιο δαπανηρό και πιο αναποτελεσματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης στην ιστορία του καπιταλισμού»». Αυτό εγράφη στην εφημερίδα «Le Monde».
Και συνεχίζει: «Αμφιβάλλω αν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει σοβαρά τη διαπίστωση: Έως τα τέλη Μαρτίου η Ελλάδα θα έχει πάρει 200 δισεκατομμύρια ευρώ από δάνεια μέσα σε τρία χρόνια, θα έχει κάνει δύο διαδοχικές αναδιαρθρώσεις του χρέους. Θα έχει φτωχύνει περισσότερο από όσο φτώχυνε η Μεγάλη Βρετανία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.»
Όσο φτώχυνε η Μεγάλη Βρετανία στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, φτώχυνε η Ελλάδα σε αυτά τα τρία χρόνια με το μνημόνιο! Η Μεγάλη Βρετανία ξόδεψε τα κεφάλαιά της στα χαρακώματα του Βερντέν, του Ιπρ, στο Βαλκανικό μέτωπο. Εμείς, φαίνεται, μια κι έχουμε τη λίστα Λαγκάρντ υπόψη μας, σε άλλα μέτωπα!
Επίπλαστη οικονομική ευρωστία, βασισμένη σε ψέματα
Γιατί δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ, μιας μόνο τράπεζας της Ελβετίας. Υπάρχει το Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, υπάρχει η Μύκονος, υπάρχει το Χρηματιστήριο, που κάποιοι μας έλεγαν ότι θα περάσει τις 7.000 μονάδες.
Ποια Μέρκελ και ποια Γερμανία; Εμείς είχαμε γίνει παγκόσμια οικονομική δύναμη και δεν το ξέραμε. Θα περνούσε τις 7.000 μονάδες, δηλαδή, ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών θα ήταν υψηλότερος του δείκτη του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης. Αυτά μας έλεγαν και μάζευαν τα λεφτά και μετά τα λεφτά, όπως ξέρετε, έφυγαν.
Στη συνέχεια του άρθρου του, όμως, ο κ. Πρετεντέρης, -και εδώ έρχομαι στο ζήτημα του φορολογικού νομοσχεδίου- γράφει χαρακτηριστικά: «Η φοροκαταιγίδα που ξέσπασε την τελευταία τριετία και συνεχίζεται, οι αυξήσεις των συντελεστών, οι έκτακτες εισφορές, τα νέα χαράτσια και το κυνήγι της φοροδιαφυγής είχαν ως αποτέλεσμα τη σταθερή μείωση των εσόδων. Η πικρή αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι πήραμε λάθος δρόμο». Σας το λέει ο κ. Πρετεντέρης, κύριοι της τρικομματικής συγκυβέρνησης, ο πλέον ένθερμος υπέρμαχος του Μνημονίου, έχετε πάρει λάθος δρόμο, αλλάξτε τον!
Εξοντωτικά χαράτσια εξαθλιώνουν τον λαό
Δεν υπάρχει πιο υγιής και πατριωτική επένδυση από το να επενδύεις στην πατρίδα σου, στα ακίνητα. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι ένα συντριπτικό μέρος του ελληνικού λαού, οι μικρομεσαίοι, οι μεσαίοι είτε με το εφάπαξ τους είτε με τις οικονομίες τους αγόραζαν δύο – τρία διαμερίσματα για να έχουν κάποια ενοίκια και να έχουν κάποια έσοδα. Αυτοί, λοιπόν, που έκαναν το λάθος να επενδύσουν στην πατρίδα σήμερα τιμωρούνται. Υπάρχουν δέκα διαφορετικοί φόροι για τα ακίνητα.
Εκεί που μπορούν εύκολα να βρουν τα χρήματα, γιατί βέβαια για την περίφημη φοροδιαφυγή και για όλα αυτά τα οποία έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια δεν βλέπουμε να υπάρχει και καμία σοβαρή μέριμνα, καμία σοβαρή έρευνα και καμία πραγματική διάθεση για τιμωρία και κάθαρση, την κάθαρση να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα, να τιμωρηθούν οι κλέφτες που λέει ο λαός. Όχι ο λαός να είναι καλός μόνο όποτε σας συμφέρει. Αυτό πιστεύει ο λαός. Ας βγούμε στις ρούγες, στα καφενεία να ακούσουμε το λαό. Αυτό λέει ο λαός.
Έρχομαι σ’ ένα άλλο θέμα, στο θέμα του εξοντωτικού φόρου, ο οποίος υπάρχει στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πριν λίγα χρόνια βλέποντας ότι το πετρέλαιο θέρμανσης τελικά κατέληγε πετρέλαιο κίνησης είχαμε φτάσει στο κωμικό σημείο να είμαστε ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που είχε δύο χρώματα πετρέλαιο, ένα για την θέρμανση και άλλο για την κίνηση. Τελικά ούτε αυτό έπιασε. Ερχόμαστε τώρα και βάζουμε έναν εξοντωτικό φόρο.
Για το Κίνημα μου για αυτά που εμείς πιστεύουμε για μια εθνική οικονομία, δεν υπάρχει πιο άδικος φόρος από τον έμμεσο φόρο. Είναι άδικο να πληρώνει τον ίδιο φόρο ο φτωχός συνταξιούχος με την σύνταξη των 400 ευρώ για το πετρέλαιο με τον μεγαλοεπιχειρηματία ή με τον εφοπλιστή. Είδαμε ότι με την αύξηση αυτή, η οποία έγινε στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντί να κερδίσει το κράτος έχασε.
Η ανομία ζει και βασιλεύει
Ταυτόχρονα, έχουμε και ένα άλλο φαινόμενο που είχαμε να το δούμε δεκαετίες στην Ελλάδα. Πηγαίνετε σε μια λαϊκή αγορά και θα δείτε λαθραία τσιγάρα, όπως στην δεκαετία του ’50. Επίσης γίνεται εμπόριο και της φορολογικής ταινίας από τα πακέτα από τα περίπτερα για να κολληθούν σε άλλα πακέτα λαθραία και να πωληθούν νόμιμα. Εκεί έχει καταντήσει η Ελλάδα.
Ποιοι ωφελούνται από αυτό; Άθελα του το κράτος μ’ αυτήν τη φορολογική πολιτική, μ’ αυτήν την εξοντωτική αύξηση των έμμεσων φόρων είναι αβανταδόρος των λαθρεμπόρων. Οργιάζει το λαθρεμπόριο σε κάθε γωνιά της χώρας.
Δεν ήταν ποτέ φιλική η σχέση του λαού με το κράτος σ’ ό,τι αφορά τη φορολόγησή του γιατί θεωρούσε -και δικαίως εν πολλοίς- ότι οι φόροι τους οποίους πληρώνει δεν πηγαίνουν επ’ αγαθώ του λαού, αλλά πηγαίνουν πολλές φορές σε κάποιους από τους σπουδαίους της πολιτείας, οι οποίοι και θησαυρίζουν. Σήμερα που η κατάσταση η οικονομική είναι κρίσιμη αυτό καθίσταται πλέον επιτακτικό, να αποδείξει δηλαδή το κράτος και η πολιτεία ότι είναι έντιμη να κάνει κάθαρση.
Αλλιώς, θα δείτε στο τέλος του 2013 ότι θα υπάρχει μικρότερη είσπραξη των φόρων για έναν απλό λόγο, διότι ο λαός δεν εμπιστεύεται αυτό το κράτος, για να πληρώσει τους φόρους. Πόσους θα βάλετε φυλακή; Έχετε διαβάσει ιστορία και τι έγινε το 1932 με το Βενιζέλο που προσπάθησε με ανάλογο τρόπο να κάνει συλλογή φόρων; Γέμισαν οι φυλακές, έγιναν επεισόδια σε όλες τις πόλεις και τελικά δεν έγινε τίποτα.
Εάν δεν υπάρξει κάθαρση, λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να ανταποκριθεί ο λαός σε αυτά τα ούτως ή άλλως άδικα και αναποτελεσματικά φορολογικά μέτρα.
Οι ξένοι δεν θα μας σώσουν. Οι ξένοι ποτέ δεν μας έσωσαν. Οι ξένοι μας έδιναν όλα αυτά τα χρόνια αυτά τα λεφτά από τη μία τσέπη και τα έπαιρναν από την άλλη με την κατανάλωση. Επίκαιρος είναι ο Διονύσιος Σολωμός: «Μοναχή το δρόμο επήρες και ξανάρθες μοναχή, δεν είναι εύκολες οι θύρες, όταν η χρεία τες κουρταλεί». Είδαμε, λοιπόν, με πόσο σκληρούς όρους μας δίνουν αυτά τα χρήματα, υποτάσσοντας την Ελλάδα.
Πιστεύω, όμως, ότι όλα αυτά τα οποία σχεδιάζει η Κυβέρνηση θα αποτύχουν. Μακάρι να επιτύχουν, αλλά εγώ βλέπω και την ανεργία να αυξάνεται και την οικονομία, την ήδη κατεστραμμένη, να καταστρέφεται περισσότερο. Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε το φορολογικό νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο το οποίο τάσσεται στη λογική του μνημονίου και καλούμε έκαστον και εκάστην να αναλάβει τις ευθύνες του. Καταστρέφεται η χώρα. Καθείς ας διαλέξει το δρόμο που πρέπει να πάρει.
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου