Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΙΑ: Τι έλεγε ο Σαμαράς για τους μισθούς των ενστόλων

ΝΕΑ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΙΑ: Τι έλεγε ο Σαμαράς για τους μισθούς των ενστόλων Μπορεί να αναγνωρίζει και να τιμά τον κομμουνιστικό ΕΛΑΣ η συγκυβέρνηση (όπως δήλωσε μέσα στη βουλή ο «κόκκινος Πάνος» Παναγιωτόπουλος), αλλά δεν κάνει το ίδιο για την ΕΛ.ΑΣ.

Πλήρες, λοιπόν, ήταν το αδιέξοδο στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, με εκπροσώπους των ενστόλων για τα ειδικά μισθολόγια, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης είναι προαποφασισμένες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες, η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση θα προχωρήσει σε κλιμακωτές περικοπές από φέτος κατά 6 έως 7,5%, με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2012, ενώ οι περικοπές θα ανέβουν στο 12% από την 1/1/2013! Επιπλέον, οι ένστολοι θα πληγούν και από την κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων Χριστουγέννων, Λαμπρής και του επιδόματος διακοπών (400+200+200=800 ευρώ). Αλλά, το ψαλίδι δε σταματά εκεί! Θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση των μισθών με το πάγωμα των προαγωγών και κατ’ επέκταση της μισθολογικής εξέλιξης, ενώ! Όλα αυτά μαζί αθροιζόμενα σημαίνουν ότι οι αποδοχές των ενστόλων θα μειωθούν κατά 30-35%! Και μέσα σ’ όλα, οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας τόνισαν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους ενημέρωσε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές για τις νυχτερινές τους υπηρεσίες!

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι ώρα να θυμηθούμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του Α. Σαμαρά, στο Ζάππειο, για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων. Είχε τον βαρύγδουπο τίτλο «Μισθολογική αποκατάσταση ενόπλων δυνάμεων – αστυνομικών» και ιδού τι είπε επί λέξει:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε απ’ όλα αυτά με αστυνομικούς κακοπληρωμένους που συνεχώς βλέπουν τον ήδη πετσοκομμένο μισθό τους να πέφτει.

Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ορισμένα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα και τους κόβουμε ακόμα και τα λίγα που έπαιρναν.

Ασφαλώς θα κόψουμε εν ανάγκη απ’ αλλού, αλλά τα ειδικά τους επιδόματα, όχι μόνο δεν πρέπει να θιγούν άλλο. Πρέπει και να αποκατασταθούν.

Έχουμε υπολογίσει ότι πλήρης αποκατάσταση επιδομάτων στους μάχιμους αστυνομικούς που στους πιλότους είναι αρκετά κάτω από 100 εκατομμύρια. Αυτό μπορεί να βρεθεί από ισοδύναμα μέτρα. Θα τα βρούμε και θα τα διαπραγματευθούμε με την Τρόικα»
.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου