Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ! ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.


ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ 11 - 14 Απρίλη 2013

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!

  76. Η επαναστατική κατάσταση είναι παράγοντας που διαμορφώνεται αντικειμενικά, δηλαδή συμπυκνώνει μια απότομη αδυναμία στη λει­τουργία της αστικής εξουσίας («οι πάνω να μην μπορούν») με απότομη ά­νοδο στις διαθέσεις, στην ενεργοποίηση των λαϊκών μαζών («οι κάτω») να μη θέλουν να ζήσουν με το συνήθη τρόπο υποταγής τους στην εκμεταλ­λευτική εξουσία, όπως προηγουμένως. Περιλαμβάνει απότομη μαζική άνο­δο της διάθεσης της εργατικής τάξης, της λαϊκής αμφισβήτησης, της τάσης εξέγερσης. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται καθοριστικός ο ρόλος της οργα­νωτικής και πολιτικής ετοιμότητας της πρωτοπορίας του εργατικού κινή­ματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος, για τη συσπείρωση και τον επανα­στατικό προσανατολισμό της πλειοψηφίας της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα του βιομηχανικού προλεταριάτου, την προσέλκυση πρωτοπόρων τμημάτων των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν εκ των προτέρων οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επαναστατική κατάσταση. Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φτάνουν έως τις πολεμικές αναμετρήσεις, είναι δυνατό να δημιουργήσουν τέτοιες συν­θήκες στην Ελλάδα.

Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί στην αυ­τοτελή οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε αυτή να συνδεθεί με τον αγώνα για ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συ­γκροτηθεί εργατικό -λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύν­θημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστι­κό σύστημα, που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο.

Κατά τη διάρκεια της επαναστατικής διαδικασίας, η εργατική τάξη με τους συμμάχους της διαμορφώνει ως φύτρα τα όργανα της εργατικής εξουσίας.

Η οικονομική κρίση και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι κοινές απειλές α­πέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα κάθε καπιταλιστικής κοινωνίας. Αυτή είναι η αντικειμενική δυνατότητα το επαναστατικό κίνημα σε μια χώρα να στηριχτεί και στη δράση του επαναστατικού κινήματος σε άλλη χώρα, ιδιαίτερα στις γειτονικές, στην ευρύτερη περιφέρεια. Από αυ­τό προκύπτει και η ανάγκη σχεδιασμένης και συντονισμένης κοινής δρά­σης απέναντι σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία για την κατάπνιξη της επα­νάστασης σε μια χώρα, η δυνατότητα να διαμορφωθούν συνθήκες σοσια­λιστικής νίκης σε ομάδα χωρών.
 
 

Ορίστε κυρίες και κύριοι βίντεο ντοκουμέντο. Το ομολογεί και ο Μαίλης του ΚΚΕ. "Δεν αναγνωρίζουμε το Σύνταγμα και το έχουμε καταψηφίσει"! Πως λοιπόν το ΚΚΕ το λογίζετε μέσα στο "Συνταγματικό Τόξο" και βγάζετε έξω την Χρυσή Αυγή; Για εξηγήστε το αυτό; 

Το ΚΚΕ θέλει να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα, δεν αναγνωρίζει ούτε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους ονομάζετε δημοκράτες; Αλλά κυρίως...

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου