Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...!!! "ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΒΙΑΣΤΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ...«Αποδοκιμάζουμε κάθε πράξη βίας και μίσους που εκπέμπεται από οποιονδήποτε και ειδικά από την Χρυσή Αυγή. Έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοναζιστικών ιδεών. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μείζον κίνδυνο». Αυτό ανέφερε ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, κληθείς να σχολιάσει όσα έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ωρα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο κύριος Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα του να καταστεί η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Όπως είπε, γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιες σχετικές σκέψεις, πλην όμως θα πρέπει να επανεξεταστεί ο ποινικός κώδικας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δεν καλύπτει τέτοιοι είδους συμπεριφορές και αδικήματα. Τότε όπως είπε ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια τροποποίηση του.

Ο κύριος Ρουπακιώτης επανέφερε το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών το οποίο είχε καταρτιστεί επί θητείας Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αλλά είχε προκαλέσει τις φοβερές αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης.

Τώρα ο κύριος Ρουπακιώτης επαναφέρει το νομοσχέδιο, καταργώντας την αποποινικοποίηση της χρήσης σε ιδιωτικό χώρο και καθιστώντας την συγκεκριμένη πράξη πταίσμα.

Παράλληλα ο υπ. Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι στο σχετικό νομοσχέδιο υπάρχει ρύθμιση που προβλέπει ότι όποιος κατηγορείται για εμπορεία ναρκωτικών θα τιμωρείται με ισόβια, ακόμη και αν αποδείξει ότι είναι χρήστης.

Μέχρι σήμερα όποιος κατηγορούνταν για εμπορεία ναρκωτικών και έκανε παράλληλα και χρήση δεν τιμωρούνταν.

Ακόμη ο υπουργός είπε ότι ειδική επιτροπή εξετάζει το θέμα το να φορούν ειδικό βραχιόλι εντοπισμού όσοι κρατούμενοι λαμβάνουν άδεια από τις φυλακές, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις σημειώνοντας ότι το σχετικό καθεστώς θα το ρυθμίσει ειδική επιτροπή που θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της σε διάστημα ενός μήνα. protothema.gr

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου