Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

The Guardian: Σε έξι εβδομάδες το τέλος...

 
Η εφημερίδα The Guardian, στο δικτυακό της τόπο, μεταδίδει, επικαλούμενη πηγές από τη σύνοδο του G20 στην Ουάσινγκτον, ότι η ελληνική χρεοκοπία βρίσκεται πλέον προ των πυλών και δεν μπορεί να αποτραπεί, παρά μόνο να περιοριστούν οι συνέπειές της.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους των 350 δισ. ευρώ είναι πιθανό, αλλά όχι χωρίς να έχει προηγηθεί η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της Ευρώπης απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης, συνεπεία της ελληνικής χρεοκοπίας.
Όπως προκύπτει, η βοήθεια από ΔΝΤ και ΕΕ επαρκεί για να «βγάλει» η Ελλάδα και τον Οκτώβριο, με τη χρεοκοπία να προσδιορίζεται χρονικά για τις αρχές Νοεμβρίου.
Καθώς φαίνεται, σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ, η επικρατούσα αντίληψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση των Ευρωπαίων ηγετών στο ελληνικό πρόβλημα έχει κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη, σε σημείο που η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει πλέον ως λύση και «θυσία», τυατόχρονα, προκειμένου να προληφθούν ανάλογες δυσμενείς εξελίξεις σε οικονομίες όπως αυτή της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου