Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εικόνα πτωχευμένου κράτους δίνουν CDS & spread

Φρενήρη κούρσα για τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι πιθανής χρεοκοπίας (CDS) της Ελλάδας, τα οποία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 3000 μονάδες βάσης (στις 3.056 μ.β.) και και σε ιστορικό χαμηλό την απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου βάσης ή bund ( κάτω από το 2% στο 1,97%). Σημειώνεται ότι η απόδοση του μονοετούς ελληνικού ομολόγου εκτοξεύτηκε την Παρασκευή στο 62%, πρακτικά πτωχευμένου κράτους.. Σχολιάζοντας τα εν λόγω επίπεδα αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων ο στρατηγικός αναλυτής της ING, Alessandro Giansanti, αναφέρει «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και είναι δύσκολο να αποφευχθεί η στάση πληρωμών των υποχρεώσεων της χώρας».
Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται αυτή την ώρα τα spreads ολόκληρης της περιφέρειας διαμορφούμενα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund σημειώνει νέο ρεκόρ στις 1.746 μ.β. τη Δευτέρα, διευρυμένο κατά 127,94 σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.
Έντονες είναι τη Δευτέρα και οι πιέσεις που δέχονται τα spreads Ισπανίας και Ιταλίας τα οποία υπερβαίνουν και πάλι τις 300 μ.β. διαμορφούμενα στις 339 μ.β. (+13,24 μ.β.) και 369 μ.β. (+46,66 μ.β.), αντίστοιχα. Ανοδικά κινούνται και τα spreads Ιρλανδίας και Πορτογαλίας στις 683 μ.β. και 889 μ.β., αντίστοιχα.
Τμήμα ειδήσεωμν defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου