Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Με επεισόδια και συλλήψεις η διαμαρτυρία για το χαράτσι στα ακίνητα - Η ARISTEROANARXIKI ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μια σύλληψη και μια προσαγωγή έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 9:45 το βράδυ.

Οι Αγανακτισμένοι και μέλη πολλών άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ειδικό τέλος στα ακίνητα και φυσικά όλα τα μέτρα τα οποία κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις της απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας περίπου 1.000 άτομα από τους «Αγανακτισμένους» που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αλλά αυτό προκάλεσε ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Έγινε και χρήση δακρυγόνων, καθώς οι Αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να επανέλθουν στην Αμαλίας και τότε επικράτησε ένταση, ενώ μπροστά στο φακό του NewsIt έγιναν και προσαγωγές.

Συνολικά έγιναν 4 συλλήψεις και 7 προσαγωγές, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίξη αντικειμένων.ΦΩΤΟ ΝEWSIT - Επιχείρηση της αστυνομίας

Η ένταση έχει επεκταθεί και στην Γεωργίου Α όπου μία ομάδα αναρχικών άρχισε να εκσφεδονίζει πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.


Οι συγκεντρωμένοι, όταν έμαθαν ότι η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ υπήρξαν προτροπές από τα μεγάφωνα «να μην πληρωθεί κανένας νέος φόρος και κανένα χαράτσι». Παράλληλα καλούσαν τον κόσμο να οργανωθεί για να αντιταχθούν όλοι μαζί σε κάθε νέο μέτρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».
 
hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου