Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μέτρα άμεσης εκτέλεσης της ΕλλάδαςΣας είχαμε προαναγγείλει τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση και τα οποία θα ανακοινωθούν είτε Κυριακή είτε Δευτέρα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλίας Πεντάζος, μας επιβεβαίωσε καθώς απέστειλε στους υπουργούς e-mail με τις 15 απαιτήσεις της τρόικας οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως τα περιγράφαμε στο δημοσίευμα. Πρόκειται για μέτρα – λαιμητόμο που δύσκολα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση να εφαρμόσει αφού η λαϊκή αντίδραση θα είναι δυναμική.

Αναλυτικά, τα 15 μέτρα – φωτιά είναι:

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.

3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης

5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.

6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.

7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.

8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015

9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.

10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.

11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.

12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.

13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για
α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας,
β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και
γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.

14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες

Κρατάμε τις απολύσεις που ζητά η τρόικα να γίνουν ακόμη και στους εκπαιδευτικούς, τις μειώσεις στις συντάξεις στο ΝΑΤ, τον ΟΤΕ, τον ΟΓΑ και πάγωμα επικουρικών για 3 χρόνια.
Επίσης, οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων πρέπει να γίνουν άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση. Στα αξιοσημείωτα η απαίτηση για νέα μείωση αποζημιώσεων και υπερωριών καθώς και επανακαθορισμός των προστίμων για αυθαίρετα, προφανώς προς τα πάνω.

Με τα μέτρα αυτά, διαφαίνεται πλέον πως η διάθεση της τρόικας είναι "εκτελέσει" την Ελλάδα. Ο ξαφνικός θάνατος που έχουν επιλέξει, οφείλεται στο γεγονός πως έχουν εξασφαλίσει τις Ευρωπαϊκές τράπεζες οι οποίες θα δεχτούν πολύ μικρό πλήγμα (ή διαχειρίσιμο) από μία πτώχευση της Ελλάδας. Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά αφήνουν την Ελλάδα να πέσει, αφού ούτε ένα από τα απαιτούμενα μέτρα δεν θα τολμούσαν να πάρουν οι Ευρωπαίοι για τις χώρες τους. Είναι απολύτως σαφές πως δεν έχουν διάθεση να συμβάλουν (να βάλουν το χέρι στην τσέπη) ως εταίροι, για να διασώσουν την Ελλάδα.

Για τους Ευρωπαίους, οι Έλληνες πολίτες είναι αριθμοί, η Ελληνική οικονομία ελαχιστότατη και η κυβέρνηση Παπανδρέου απολύτως αναξιόπιστη να διαχειρισθεί (έστω και σε βάθος χρόνου) έντιμα τα οικονομικά της χώρας, χωρίς να παίζει με τα στατιστικά στοιχεία και σχεδιάζοντας προς την πλευρά της ανάπτυξης και όχι προς την πλευρά της συντήρησης του κομματικού κράτους που η ίδια ανέπτυξε, συντήρησε και μέχρι σήμερα δίνει μάχες να συνεχίσει να διατηρεί...

Τα μέτρα αυτά, έχουν υπογραφεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου από το πρώτο μνημόνιο και δεν θα έπρεπε να "απορούν" οι κυβερνώντες. Ακολουθούν ένα πρόγραμμα που υπέγραψαν. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Η τρομολαγνεία, οι συνεχόμενοι εκβιασμοί προς τους πολίτες της χώρας και η ταυτόχρονη "αυτοκρατορική" τους διαβίωση, έχουν επιφέρει (και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα) πολύ βαθιά πλήγματα στην χώρα.

Οι κυβερνώντες δεν μπορούν να κρύψουν πλέον την ανικανότητά τους να ανταποκριθούν στις ευθύνες που οικειοθελώς ανέλαβαν. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να αποχωρήσει και να ζητήσει την αντικατάστασή της μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών. Και όμως, συνεχίζουν την πορεία προς την εξολόθρευση της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους ως αριθμούς...

Αρκετά! Ας τελειώνουμε με τον συρφετό των επικίνδυνων αυτών κλητήρων της τρόικας...

kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου