Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Άμεσος κίνδυνος για τις καταθέσεις ! ! ! ...10 δις δεν καλύπτουν τα 170 δις των καταθετών.



Ξεκίνησαν στα μουλωχτά οι «κρατικοποιήσεις» Τραπεζών

Ανακοινώθηκε ως κρατικοποίηση η εξυγίανση της Proton Bank αλλά μόνο κρατικοποίηση δεν είναι. Αυτό θα εξηγηθεί στη συνέχεια... Η Proton Bank είναι η πρώτη Ελληνική τράπεζα που φέρεται ότι κρατικοποιείται καθώς αποκτά ως βασικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο όμως δεν ανήκει στο Δημόσιο...
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), ιδρύθηκε μια νέα τράπεζα στην οποία μεταφέρθηκαν το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλαιάς τράπεζας.

Στην πραγματικότητα όμως η Proton Bank δεν κρατικοποιείται, αφού το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι Νομοθετικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Το ερώτημα είναι αν οι καταθέσεις κινδυνεύουν, ποιος τις.....
εγγυάται. Πόσες άλλες τράπεζες θα μπουν σε αυτό το ταμείο και πότε, ποιο ειναι το κεφάλαιο του Ταμείου και πολλά άλλα.

Το κεφάλαιο του Ταμείου είναι μόνο 10 δις, το δε Ταμείο Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας δεν έχει σχέση με το Ευρωπαικό, όπως λέει και ο νόμος ιδρύσεώς του.

Aς δούμε επιλεκτικά τι λέει ο Νόμος 3864 Περί ιδρύσεως του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όποιοι θέλουν μπορούν να τον διαβάσουν ΟΛΟ εδώ... (http://www.hfsf.gr/initial_law.pdf)

1. Το Ταμείο είναι Ιδωτικού Δικαίου δηλαδή ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

2. Το Ταμείο Λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας

3. Στο σκοπό του Ταμείου δεν εντάσσεται η ενίσχυση της ρευστότητας, που παρέχεται με βάση το ν. 3723/ 2008 ή στο πλαίσιο λειτουργίας του ευρωσυστήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος. Το καταλάβατε αυτό; Σας ρωτάω γιατί πολλά ΜΜΕ λένε το αντίθετο. Φυσικά ισχύει το ότι το Ταμείο ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ στο πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωσυστήματος.

4. Το Ταμείο εδρεύει στην Αθήνα και η διάρκειά του ορίζεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2017.

5. Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στα 10 δις ευρώ προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

6. Η περιουσία συνολικά του Ταμείου είναι το παραπάνω κεφάλαιο συν οι τόκοι απο αυτό όπως συμφωνούνται από τη ΤτΕ

7. Σκοπός του Ταμείου, που εδρεύει στην Ελλάδα είναι η σταθεροποίηση κατά το δυνατόν του τραπεζικού συστήματος.


Από αυτά τα ολίγα γίνεται αντιληπτό ότι στην επερχόμενη κρίση δεν καλύπτονται οι καταθέσεις, παρα κατα ένα δωδέκατο περίπου. Το συνολικό κεφάλαιο του Ταμείου ειναι πολυ μικρό για να καλύψει το σύνολο των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες.

Αντιλαμβάνεστε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Aυτή είναι η γνώμη μου και ευθύνη κανενός τύπου δεν έχω για τις αποφάσεις σας.
  
ο Αδαμάντινος

ΠΗΓΗ
 
helleniclegion.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου