Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος στους δρόμους της Αθήνας



Το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στους δρόμους της Αθήνας. Οι πολίτες έχουν δημιουργήσει «κυκλοφοριακό», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν προς την πλατεία Συντάγματος, παρά μόνο με ρυθμό χελώνας.

Την ίδια στιγμή, οι γνωστοί – άγνωστοι και χρησιμότατοι στις κυβερνήσεις κουκουλοφόροι, έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Χωρίς να τολμούν να διεισδύσουν μεταξύ των πολιτών, τους ακολουθούν «πλαισιώνοντας» από το πεζοδρόμιο. Όπως ακριβώς συνηθίζουν να κινούνται και οι αστυνομικοί…!

Είναι δεδομένο πως θα επιχειρηθούν προβοκάτσιες από τους χρήσιμους κουκουλοφόρους, κοντά στο Σύνταγμα. Ίσως θα ήταν καλό οι πολίτες να προχωρήσουν εγκαίρως σε «πολιτικές συλλήψεις» των μαυροντυμένων «στρατιωτών του καθεστώτος» προκειμένου να τους αχρηστεύσουν ή να τους αποσταθεροποιήσουν από την συνεργασία τους με άλλα «τμήματα» κουκουλοφόρων που βρίσκονται ήδη πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Είναι δεδομένο πως το καθεστώς Παπανδρέου θα τολμήσει για μία ακόμη φορά να ποδοπατήσει τη δημοκρατία, στο όνομα της εξουσίας και της συνέχισης παραμονής σε αυτήν τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και των γελωτοποιών που τον ακολουθούν, αλλά κυρίως προκειμένου να μην διασαλευθεί η «τάξη» των «κατοχικών εγγυήτριων δυνάμεων».

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που αυτή την ώρα συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ πλημμυρισμένοι από διαδηλωτές είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Σταδίου και Πανεπιστημίου γεμάτες μέχρι την Ομόνοια
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.


 
kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου