Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Σόιμπλε:Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της!!


Απαντώντας σε ερώτηση εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους επίσης με ένα κούρεμα του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε είναι κατηγορηματικός:

"Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης". Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, συμπληρώνει ο υπουργός, η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία, "θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης".


Προειδοποίηση προς τράπεζες
Στην ίδια συνέντευξη απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν το σχεδιαζόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους. "Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί", λέει ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές.

Με άλλα λόγια αν δεν δεχτούν με το "καλό" να χασουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν θα τις αναγκάσει! Οπως αντιλαμβάνεστε μετα το χάσιμο του 50% οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες...και είναι πολύ πιθανό το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα να περάσει σε ξένα χέρια

thermopilai.org

enwtheite.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου