Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΑΠΟ ΚΚΕ

agalma_velouxiotiΜάλιστα το είδαμε και αυτό. Το ΚΚΕ  αποκαθιστά την μνήμη του Αρη Βελουχιώτη, αυτού που το ίδιο το κόμμα του αποκαλούσε Λούμπεν στοιχείο και δηλωσία και μιζέρια και άλλα τέτοια όμορφα... Μάλιστα με κεντρικό ομιλητή ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα καταδίκασε τον ''Αρη''  επειδή παρέκαμψε τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ( δηλαδή την κομματική πειθαρχία) και όχι βεβαίως για την θέση του περί ένοπλου αγώνα που αποδείχτηκε σωστή!!
Τι να πει κανείς για το κόμμα - επιχείρηση του Περισσού; Το κόμμα που αρνείται μέχρι και σήμερα οποιονδήποτε έλεγχο στα βιβλία του, το κόμμα που φωνάζει για τις απολύσεις αλλά κάνει ''μόκο'' για τις δικές του απολύσεις; Αμετανόητοι ακόμα και τώρα. Εξήντα χρόνια μετά τον Γράμμο και αφού με τον περίφημο τρίτο γύρο αφήσανε μια ρημαγμένη Ελλάδα έρχονται τώρα και λένε ότι ο ένοπλος αγώνας αποδείχτηκε ιστορικά σωστός! 
Είναι αυτό το κόμμα που σαμποτάριζε ανοιχτά τις προσπάθειες του Ελληνικού Στρατού στην Μικρά Ασία και διέδιδε με φυλλάδια ότι ο πόλεμος είναι Ιμπεριαλιστικός. Είναι αυτό το κόμμα που από τα μέσα της δεκαετίας του είκοσι είχε ταχθεί υπέρ μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας στα πλαίσια μιας βαλκανικής σοσιαλιστικής ομοσπονδίας που αποτελούσε όνειρο της Κομιντέρν .Είναι αυτό το κόμμα που εκτέλεσε τον συνταγματάρχη Ψαρρό ενώ υποτίθεται ότι πολεμούσε τους Γερμανούς.
Είναι αυτό το κόμμα που δεν δίστασε να συμμαχήσει με τους Βούλγαρους κατακτητές προκειμένου να πολεμήσει τον Ζέρβα .Είναι αυτό το κόμμα που ευθύνεται για χιλιάδες δολοφονίες και φρικώδη εγκλήματα κατά την διάρκεια της κατοχής και του λεγόμενου εμφυλίου .Είναι αυτό το κόμμα που χειροκρότησε κάθε κίνηση της ΕΣΣΔ όπως την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία και  τέλος είναι αυτό το κόμμα που σύμφωνα με ομολογία ρώσων αξιωματούχων στην Δούμα  ήταν κανονικά στο ''payroll'' του ΚΚΣΕ μέχρι πτώσεως κομμουνισμού. Τι  να πρωτοπεί κανείς για αυτό το κόμμα που από ιδιοτροπία της ιστορίας υπάρχει ακόμα αν και μοιάζει με αντιπροσωπία που παραμένει ανοιχτή ενώ έχει κλείσει το εργοστάσιο (κατά τον Λάκη Λαζόπουλο);
Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτό το ιστορικό απολίθωμα είναι λίγο. Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγει ο Περισσός αυτή την συγκυρία για να αποκαταστήσει την μνήμη των Ζαχαριάδη και Βελουχιώτη; Είναι τυχαίο ή μήπως ετοιμάζονται οι κομμουνιστές για το βουνό; Αυτά είναι για γέλια και για κλάματα .Επειδή όμως σ αυτή την χώρα δεν είμαστε όλοι ''καναπεδάτοι '' ''αστούληδες'' να τρέμουμε τους γενιοφόρους κατσαπλιάδες με τα φυσεκλίκια ας μην κάνει όνειρα ο Περισσός. Μπορούν οι κομμουνιστές να αποκαταστήσουν την μνήμη όποιου ήρωά τους θέλουν. Του Στάλιν, του Ζαχαριάδη, του Βελουχιώτη, του Μάο, του Πόλ Πότ  και όποιον άλλον θέλουν αλλά μέχρι εδώ...
Γιώργος ΣταφυλάςΠΗΓΗ
 
epilarhia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου