Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση ALCO: Εκτόξευση ποσοστών της Χρυσής Αυγής στη Β΄ Αθήνας

Απόλυτη κατάρρευση για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται στη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε στη Β’ Αθήνας για λογαριασμό του thepaper.gr.
Τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξανεμίζονται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ παράλληλα φαίνεται πως μεγάλο ποσοστό των πολιτών παραμένει αναποφάσιστο για το κόμμα που θα επιλέξει σε περίπτωση εκλογών. Τα δύο κόμματα υστερούν κατά πολύ των ποσοστών που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει την μικρότερη φθορά, η ΔΗΜΑΡ χάνει σχεδόν την μισή της δύναμη, ενώ οριακή άνοδο παρουσιάζουν τα ποσοστά του ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή εκτοξεύεται από το 6,3% στο… 11,2%.
Στην έρευνα που συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων 1.000 ψηφοφόροι της Β’ Αθήνας, καταγράφηκε το εκλογικό κλίμα από τις 17 έως τις 21 Απριλίου. Όπως φαίνεται από την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,4% έναντι 15,4% της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή Αυγή να είναι στην τρίτη θέση με 9,7%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ με 5,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%.

Η αναγωγή των ποσοστών επί των εγκύρων δείχνει πως σε περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 19%, ποσοστό κατά πολύ μικρότερο του 31,43% που είχε λάβει στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,8% - ποσοστό πολύ κάτω από το 26,22% στις τελευταίες εκλογές.
Η Χρυσή Αυγή θα συγκέντρωνε ποσοστό 11,2%, αυξημένο κατά 5 περίπου μονάδες από την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου (6,3%), ενώ βελτιωμένα ποσοστά θα εμφάνιζε και το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 7% έναντι 5,36% το 2012. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 6,3% (8,54% τον Ιούνιο του 2012) και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9% (7,38% στις προηγούμενες εκλογές), Δημοκρατική Αριστερά με 3,7% (από 7,72%).

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών δηλώνει αναποφάσιστο για την επιλογή του, ενώ το 11,1% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα. Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 17% επί των εγκύρων. Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι  πολλοί ψηφοφόροι του Λαϊκού Συνδέσμου στα πλαίσια της πολεμικής του συστήματος εναντίον μας δεν το δηλώνουν. Οπότε η Χρυσή Αυγή κερδίζει μεγάλο μέρος από το 17% των αναποφάσιστων και το 11,2% της εκτίμησης ψήφου μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 15% διότι η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που έχει πραγματοποιήσει το 100% των προεκλογικών της εξαγγελιών, γεγονός που όπως φαίνεται τιμούν οι Έλληνες πολίτες.
Ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την δημοσκόπηση της ALCO, είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ΝΔ της τάξης του 7% (!) φεύγει προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο, της τάξης του 7,6% (!) φεύγει από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή. Με απλά λόγια έχουμε αλώσει τα δύο συστημικά κόμματα, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα μας πολεμούν όλοι με το ίδιο μένος. Όσο για την μεγάλη διαρροή του Σύριζα προς την Χρυσή Αυγή αυτό δικαιολογείτε γιατί πολλοί  Έλληνες έπεσαν στην παγίδα της αντιμνημονιακής αριστεράς όμως μετά από δεκάδες κωλοτούμπες, μιλά πλέον για... "αναστολή”, έτσι οι Έλληνες αγκαλιάζουν την Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μοναδική πολιτική δύναμης της χώρας που επιμένει  στην καταγγελία της μνημονιακής πολιτικής.


Στις συσπειρώσεις, η Χρυσή Αυγή έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε σχέση με το υψηλό ποσοστό καθώς είναι στο 89%, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα που δείχνουν να μην έχουν πολλά περιθώρια συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους ΝΔ (61%), ΣΥΡΙΖΑ (50%), ΠΑΣΟΚ (51%), ΑΝΕΛ (37%), ΔΗΜΑΡ (39%).

Δεν θα κουραστούμε να λέμε συνεχώς πως -παρόλο που μας είναι εντελώς αδιάφορα τα γκάλοπ και τα παιχνίδια που παίζουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων- τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν το 15% κι αυτό είναι ολοφάνερο σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ίσως θέλει κι άλλο χρόνο μέχρι να χωνέψει το σαθρό πολιτικό κατεστημένο και τα φερέφωνά του πως θα μας βλέπει ακόμα ψηλότερα

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου