Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σκίζει τα καλσόν της Τρόικας ο θίασος του Γιωργάκη


Θυμάστε την σκηνή από τον Κόκκινο Οκτώμβρη του Τom Clansy όπου οι Ρώσοι ναύτες πανηγυρίζουν πιστεύοντας ότι ο καταδυμένος κυβερνήτης τους πολεμά τους Αμερικανούς. Φυσικά την ίδια στιγμή ο Ramius όχι μόνο δεν μάχεται αλλά παραδίδει το ρωσικό υποβρύχειο στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Αυτό το σενάριο μοιάζουν να έχουν επιλλέξει οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης στην τελευταία τους υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιωργάκη και τον θιάσο του.

Έτσι λοιπόν, στην συνέντευξη τύπου μετά την τελευταία συνάντηση με τους ελεγτές της Τρόικας, ο Πεταλωτής, σε ρόλο αγανακτισμένου κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ότι:


«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή (11/02) τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση»


Όμως ο Πεταλωτής δεν ήταν μόνος του! Ολόκληρη η πράσινη κουστωδία των σκληροτράχηλων "Βρώμικων Χάρρυ" έπιασε το ίδιο βιολάκι:

Την έντονη αντίδραση τους για το περιεχόμενο και το ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας εξέφρασαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, επισήμανε ότι: «οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεπέρασαν τα όρια. Τα όσα είπαν, χθες, είναι απαράδεκτα και αποδοκιμαστέα. Τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου, η περιουσία του ελληνικού λαού, δεν δεχόμαστε από κανένα. Και από κανένα, δεν δεχόμαστε να κουνά το δάκτυλο του στον ελληνικό λαό, μέσα στο σπίτι του. Να το κουνάνε στα δικά τους σπίτια». (πηγή)

Σιγά τα αίματα ρε καραγκιόζηδες, γιατί θα γελάει μέχρι και ο Charles Bronson μεσα από το μνήμα! Όλα αυτά που ζητάει σήμερα η Τρόικα περιγράφονται αναλυτικά στο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση πριν ένα χρόνο. Αλλά ένας χρόνος είναι αυτός,... που να τα θυμούνται σήμερα οι εθνικοί μας γελωτοποιοί, και ας προπαθεί μάταια ο Παπακωσταντίνου να τους τα υπενθυμίζει με ραβασάκια. Το χθεσινό ραβασάκι του Παπακωσταντίνου που περιγράφει αναλυτικά το νέο πρόγραμμα αντιλαικής γυμναστικής εδώ.

Περιμένουμε και την δεύτερη σκηνή τούτης της κωμωδίας όπου τα παπαγαλάκια των τσοντοκάναλων θα τους πλέκουν το εγκώμειο των πατριωτών και των υπερασπιστών του λαικού δικαίου! Αλλά έτσι είναι, τους έχει συνηθίσει στα εύκολα ο λαός μας και ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να σφιχτούν πολύ εκεί στην Ιπποκράτους για να τα μπαλώνουν.

Φυσικά πέρα από τους θεατρινισμούς τα νομοσχέδια έχουν ήδη δρομολογηθεί στα αρμόδια υπουργεία...


ellinopsychos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου