Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το ΥΠΕΞ απομάκρυνε τον Θ. Οικονόμου από το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...


Το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος δεν μπόρεσε να αντέξει τον πονοκέφαλο που προκαλούσε με την πατριωτική του στάση ο μέχρι χθες Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου και αποφάσισε την ανάκληση του, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του. Οι δηλώσεις του κ. Οικονόμου στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων της Ομόνοιας στην Κορυτσά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην Αλβανία. Ο όρος Βόρειος Ήπειρος που χρησιμοποίησε και η παρότρυνση του να δηλώσουν την Ελληνική καταγωγή στην ερχόμενη απογραφή πληθυσμού, «δαιμόνισε»πολλούς φορείς στην Αλβανία ενώ εξηγήσεις από τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα ζήτησε και το ΥΠΕΞ Αλβανίας αφού η Κορυτσά δεν θεωρείτε μειονοτική περιοχή.
Ο πρέσβης Πάζιος «άδειασε» τον πρόξενο, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν την Αθήνα ενώ δήλωση στήριξης υπέρ του κ. Οικονόμο έκανε η πολιτική οργάνωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βορειοηπειρώτη» ο κ. Οικονόμου θα παραμείνει στην Αθήνα ενώ δεν αποφασίστηκε ακόμα ο αντικαταστάτης του.


egersis2
borioipirotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου